Рецепт шарлотки посідає друге місце за пошуковими запитами Google серед українок. Це офіційна статистика за 2021 рік, дівчата. Ми, чесно кажучи, не здивовані – самі полюбляємо яблучний пиріг і вже колись ділилися з вами історією цієї страви Шарлотка: королівська історія і простий рецепт – пам’ятаєте? І щоразу, коли бачимо новий рецепт шарлотки, тестуємо його в редакції.

Нещодавно віднайшли у гастроблогерок аж два варіанти: швидка шарлотка на сковороді та швидкий яблучний пиріг. Дійсно готуються за кілька хвилин (без часу запікання) – ми перевірили. І смачні, ясно ж, інакше б не ділилися з вами 🙂

ШВИДКА ШАРЛОТКА НА СКОВОРОДІ

Фото і рецепт @kseniakrupnova

Потрібно:

  • борошно (бажано рисове) – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сир м’який – 200 г;
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.;
  • яблука – 2 невеликих;
  • цукор до смаку;
  • сік лимона – до смаку;
  • олія, масло для смаження.

Готуємо. Яблука чистимо і нарізаємо невеличкими кубиками. Змішуємо сир і яйця. Додаємо цукор, розпушувач і лимонний сік. Перемішуємо. Просіюємо в суміш борошно і ще раз ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Розігріваємо сковороду з олією (маслом). Викладаємо половину тіста, зверху яблука, на них – другу частину тіста.

Накриваємо кришкою і готуємо на невеликому вогні 10-12 хвилин. Дивіться по готовності нижнього шару тіста.

Потім перевертаємо шарлотку, але хитро. Накриваємо зверху шарлотку великою тарілкою, перевертаємо сковорідку, щоб шарлотка залишилася на тарілці. Потім повертаємо її на пательню, але вже сирим боком і готуємо ще 10-12 хв під кришкою.

Даємо охолонути, нарізаємо і смакуємо. За бажанням можна посипати корицею.

Ще ідея сніданку: Грінки: 4 незвичні та смачні рецепти для недільного ранку


ШВИДКА ШАРЛОТКА-ПИРІГ З ЯБЛУК

Фото і рецепт @svitlana_klymovska

Потрібно:
Для тіста:

  • борошно – 180 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • масло – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • яйце – 1 шт;1
  • молоко – 125 г;
  • сіль, тертий мускатний горіх або кориця до смаку.

Для начинки:

  • яблука – 3 шт;
  • цукор до смаку;
  • кориця.

Готуємо. Починаємо з тіста. Заздалегідь викладаємо продукти, щоб вони були кімнатної температури. Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль, мускатний горіх або кориця. Ще тісто можна ароматизувати цедрою лимона, але це на ваш розсуд.

Окремо збиваємо масло кімнатної температури з цукром до кремового стану (2-3 хв). Додаємо яйце та поступово вводимо сухі інгредієнти, а наостанок молоко. Вимішуємо тісто до стану густого крему.

Тепер беремося за начинку. Яблука нарізаємо тоненькими скибками. Викладаємо красиво і густо по колу. Зверху присипаємо коричневим цукром або звичайний цукор змішуємо з мускатним горіхом чи корицею.

Випікаємо у формі 22 см при 180С 40 хв, щоб верх файно зарум’янився.

Набираємося терпцю, поки шарлотка охолоне. Верх можна змазати джемом або полити медом. Налітаємо!

До речі, маємо тут ще хороші рецепти 5 сніданків за 10 хвилин – готове меню на робочий тиждень. А також список продуктів для тих, хто щоранку спішить і не знає, що з’їсти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: