Коли в магазинах знову гори джонатану, голдену, гали, питання «що спекти з яблуками» з’являється навіть у тих, хто не часто пече. Саме тому ми вибрали і вже протестували рецепти випічки з яблуками від відомих кулінарних інстаграм-блогерок. Рецепти звучать як витребеньки – скони, панкейки, крамбл, синабони, а насправді не складні в приготуванні: займають ну може 20-30 хвилин часу. Тільки не видавайте цього своїм домашнім ласунам і гостям, яких частуватимете своєю гарячою випічкою з яблуками, – нехай думають, що ви вся така модна і неймовірна господиня. Адже ви така і є 🙂


РЕЦЕПТ ОЛАДКИ З ЯБЛУКОМ ТА АПЕЛЬСИНОМ

оладки яблучні рецепт

Рецепт розрахований на 12-14 штук
Беремо:

  • 180 г борошна
  • 20 г картопляного крохмалю
  • 180 мл молока
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 50 мл олії
  • 4 г розпушувача
  • 1 апельсин
  • 2 середні яблука

Готуємо. Тремо на дрібній терці цедру апельсина.

Змішуємо борошно, крохмаль і розпушувач. Додаємо яйце, молоко і олію, добре вимішуємо. Додаємо цукор і цедру з апельсина, перемішуємо і даємо постояти, щоб розчинився цукор.

Тим часом яблука чистимо і тремо на тертці, змішуємо з соком половини апельсина і додаємо в тісто.

Розігріваємо пательню, злегка змащуємо олією і смажимо оладки, як звичайні. Подаємо з медом, сметаною і називаємо по-модному – панкейки 🙂

У вас залишилися яблука, а готувати страви з ними найближчим часом не плануєте? Тоді скористайтеся порадами, як зберігати літні фрукти, – досвід шеф-кухарів вам стане у нагоді.


ВІВСЯНИЙ КРАМБЛ З ЯБЛУКАМИ

Крамбл, яблука, рецепт

Беремо:

  • 100 г пшеничного борошна
  • 50 г вівсяного борошна (можна змолоти пластівці)
  • 50 г вівсяних пластівців довгого варіння, 50-80 г цукру
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 50 г крупно порубаних волоських горіхів

Для начинки:

  • 3 яблука, 1-2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 30 г вершкового масла

Готуємо. Змішуємо два види борошна, пластівці, цукор і горіхи. Тремо на крупній терці холодне вершкове масло і руками перетираємо суміш в крихту.

Яблука чистимо, нарізаємо великими кубиками.⠀

В пательні окремо добре розігріваємо масло для начинки, кладемо яблука, цукор, корицю, перемішуємо. «Тушкуємо», періодично помішуючи, на повільному вогні 5-7 хвилин.

Форму змащуємо вершковим маслом. Викладаємо рівним шаром яблука, зверху крихту. Запікаємо крамбл при 180С 25-30 хвилин до золотистого кольору.

Їмо крамбл тепленьким, можна з фруктовим йогуртом.

Читайте також: Шарлотка: королівська історія і простий рецепт


ЯБЛУЧНІ СКОНИ

Яблучні скони

Фото і рецепт @tania_tsk

Беремо:

  • 450 г яблук
  • 450 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 110 г холодного вершкового масла
  • 120 мл холодного молока
  • 50 г цукру
  • 0,5 ч. л. солі 

Готуємо. Яблука чистимо, тремо на крупній тертці.

Борошно змішуємо з розпушувачем, розтираємо з маслом до стану крихт. Додаємо цукор, сіль, терті яблука. Перемішуємо, вливаємо молоко. Тісто вимішуємо без фанатизму – так, щоб воно трималося купи.

Розкатуємо на присипаній мукою поверхні «паляницю» товщиною 2-2,5 см. Вирізаємо невеликою склянкою кружечки або будь-які формочки для печива або просто ножем ріжемо «корж» на квадратики.

Розкладаємо на змащений маслом противень, зверху злегка змащуємо молоком і присипаємо цукром. Випікаємо на 200С 25-30 хв до появи золотавої скоринки.

Скони смакують з варенням, маслом, сиром, медом і навіть без нічого – просто гарячими з духовки 🙂

Читайте також: Піца «Маргарита»: два перевірені рецепти


СИНАБОНИ З ЯБЛУКАМИ

Для їх приготування краще мати великий міксер. Беремо:

Для тіста

  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 3/4 склянки молока
  • 1/4 склянки води
  • 3-3,5 склянки борошна
  • 1/4 склянки цукру
  • ¼ ч. л. солі
  • 2-2,5 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 ст. л. сухого молока
  • 1 яйце

Для начинки: 2/3 склянки світло-коричневого цукру, 1,5 ст. л. кориці, ¼ ч. л. мускатного горіха, 5 ст. л. розм’якшеного вершкового масла, 1-2 великих яблука, дрібно нарізаних, 1/4 склянки подрібнених горіхів.

Готуємо.  Нагріваємо молоко з маслом. У чашу міксера з насадкою для тіста додаємо 3 склянки борошна, цукор, сіль, сухе молоко і дріжджі. Потім вливаємо теплу молочну суміш і яйце. Перемішуємо. Якщо тісто прилипає до стінок миски, додаємо ще борошно, поки тісто не почне відриватися від стінок і формуватися в кулю. Місимо на низькій швидкості ще хвилин п’ять.

Виймаємо тісто з чаші і накриваємо поліетиленовою плівкою. Даємо тісту постояти 10-15 хвилин.

Поки тісто настоюється, в окремій мисці змішуємо коричневий цукор, корицю і мелений мускатний горіх до однорідності.

Тісто викладаємо на присипану борошном поверхню. Розкатуємо прямокутник розміром 35х25 см. Рівномірно розподіляємо розм’якшене масло по всій поверхні тіста і посипаємо сумішшю коричневого цукру з корицею.

Зверху викладаємо шматочки яблук і горіхи. Щільно скручуємо тісто в рулет, розрізаємо на 12 рівних частин і викладаємо на змащене маслом деко.

Прикриваємо рулети рушником і залишаємо в теплому місці 30 хвилин, щоб тісто піднялося.

Випікаємо при температурі 175-180С близько 20 хвилин або поки синабони не стануть золотавими. Виймаємо з духовки, даємо трошки вистигнути, присипаємо цукровою пудрою.

Ще одна гастрономічна «зірка сезону» гарбуз. Ми приготували з нього суп, запіканку, оладки і пиріг – тримайте рецепти тут.