Пиріг вийде однаково смачним, хоч які фрукти покласти. Найбільше роботи в його приготуванні займає заварний крем – аж 15 хвилин 🙂 Ну і потрібен час на розморожування тіста і на саме випікання пирога. Але ж цей час можна витратити й на інші паралельні справи.


Швидкий пиріг з персиками і заварним кремом

Фото і рецепт narisovano

Потрібно:

  • листкове дріжджове тісто – 200 г;
  • молоко – 300 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 80 г;
  • борошно – 25 г;
  • м’яке вершкове масло – 25 г;
  • персики – 2-3 шт;
  • сіль – щіпка.

Читайте також: Як довше зберегти свіжими літні фрукти

Готуємо.

Тісто розморожуємо заздалегідь. Персики чистимо від шкірки і нарізаємо великими скибками.

Готуємо заварний крем. 250 мл молоко ставимо на повільний вогонь, добре прогріваємо, але не доводимо до кипіння. Розтираємо яйце з цукром, сіллю і борошном. Вливаємо решту 50 мл молока, добре перемішуємо до однорідності. Гаряче молоко знімаємо з вогню й акуратно, повільно вводимо в яєчну масу, постійно помішуючи. Після цього масу повертаємо на вогонь і, не перестаючи помішувати, варити до запустіння – хвилин 7-8. У готовий крем вмішуємо масло і добре розтираємо.

У форму викладаємо розкатане тісто, проколюємо виделкою. Викладаємо на тісто крем. В крем вкладаємо персики. Зверху за бажанням присипаємо пиріг цукром. Випікаємо при 180С близько 40 хвилин.

Впевнені, україночки, цей рецепт швидкого пирога вам сподобається 🙂 Маємо також рецепт не солодкого пирога: Листковий пиріг капрезе: з трьох інгредієнтів за 30 хвилин. Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: