Власне тому рецепти кабачкової ікри ми подаємо з розрахунку на малі порції – вийде пів літра або літр. Щоб кожна господиня могла спробувати, який рецепт смакує краще, готується простіше, та аж тоді наварити кабачкової ікри досхочу – скільки дозволить врожай кабачків! А їх цього річ вродило!


КАБАЧКОВА ІКРА З КАРІ ТА СОЄВИМ СОУСОМ

Фото і рецепт @podsousom

Потрібно:

  • кабачки – 600 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля – 1 шт або 100 г;
  • томатна паста – 50 г;
  • карі – 1 ч. л.
  • соєвий соус – 1 ст. л.;
  • оцет (регулюйте на свій смак) – 1-2 ст. л.;
  • сіль, перець до смаку;
  • олія для смаження.

Готуємо. Овочі миємо, чистимо. З кабачків видаляємо серцевину, якщо в ній є тверді кісточки. Тремо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву також тремо на крупній тертці і обсмажуємо разом на олії до легкого золотистого кольору.

Додаємо кабачок, томатну пасту, соєвий соус і карі, тушкуємо 10 хвилин.
Вливаємо оцет, солимо, перчимо, прогріваємо. Пробиваємо в блендері і смакуємо з гарячими грінками.

Приготуйте грінки: Грінки: 4 незвичні та смачні рецепти для недільного ранку


КАБАЧКОВА ІКРА З ПЕРЦЕМ

Потрібно:

  • кабачки – 1 кг;
  • солодкі помідори – 250 г;
  • морква – 2 середні шт;
  • болгарський перець – 2 шт;
  • цибуля – 1 велика;
  • часник – 4 зубки;
  • сіль – 1 ст. л;
  • лимонна кислота – 1/4 ч. л;
  • перець і спеції до смаку;
  • олія для смаження.

Готуємо. Овочі миємо, чистимо. З помідорів знімаємо шкірку, з кабачка виймаємо кісточки. Перець запікаємо в духовці, гарячим загортаємо в харчову плівку, щоб він «спітнів», і тоді легко знімаємо шкірку.

Всі овочі нарізаємо кубиками та обсмажуємо на олії, але дуже бажано окремо: спочатку кабачки, потім моркву, потім цибулю з часником, потім помідори.

Ліниві господині часто тушкують все разом 🙂 А не ліниві з’єднують всі овочі лише після об смаження кожного.

Потім солимо, перчимо до смаку, додаємо лимонну кислоту і тушкуємо на середньому вогні протягом години. Трохи охолоджуємо і перебиваємо блендером до однорідності.

Перекладаємо в банку, охолоджуємо, банку щільно закриваємо і ставимо в холодильник – чекати зими 🙂

Ще 5 незвичних і смачних рецептів з кабачків


Кабачкова ікра з томатною пастою

Потрібно:

  • кабачки – 1 кг;
  • морква – 2 середні шт;
  • цибуля – 2 великі шт;
  • томатна паста – 3 ст. л;
  • часник – 2-3 зубки;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – повна 1 ч. л.;
  • оцет або лимонна кислота – ½ ст. л.;
  • перець до смаку;
  • олія для смаження.

Готуємо. Овочі миємо, чистимо. З кабачків видаляємо серцевину, якщо в ній є тверді кісточки. Нарізаємо кабачки і цибулю великими кубиками, моркву тремо.
Спочатку обсмажуємо цибулю 3 хв, потім моркву 3 хв, а потім додаємо в сковороду кабачки та тушкуємо під кришкою до готовності. Додаємо часник і смажимо ще пару хвилин.

Перекладаємо в блендер, зливши зайву рідину (якщо буде), додаємо сіль, цукор, перець і томатну пасту. Перебиваємо до однорідної маси і додаємо оцет.

Знову обсмажуємо хвилин 10 на середньому вогні під кришкою. Даємо охолонути, перекладаємо у банки. Зберігаємо в холодильнику, поки вистачить сил ікру не з’їсти 🙂

Кабачкова ікра – хороша альтернатива різним намазкам. Маємо ще кілька рецептів: Намазки нашвидкуруч для хлібців чи грінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: