Рецепти сирників входять у ТОП-10 найпопулярніших запитів в українських пошуковиках – уявляєте, дівчата? Класичних солодких сирників, які, здавалося б, ну кожна має вміти готувати. Це ж навіть не солоні, які не завжди додумаєшся робити. Ми додумалися з двох причин 🙂 По-перше, побачили цікаві рецепти у гастроблогерки @narisovano, яка спеціалізується на сирниках. По-друге, в холодильнику часто залишається чогось потрошки: то жменька оливок, то пів баночки в’ялених томатів, то «завалялися» кілька шампіньйонів або лежить місяцями заморожений шпинат, з якого ліньки щось окреме «варганити». А, виявляється, ці «залишки» можна додати у сирники і вийде дуже смачна страва!


РЕЦЕПТ СИРНИКІВ З АДИГЕЙСЬКИМ СИРОМ ТА ОЛИВКАМИ
Фото: @narisovano

Потрібно:

  • 200 г м’якого сиру;
  • 100 г адигейського сиру;
  • 1 жовток;
  • 10 оливок без кісточок;
  • 50 г борошна + борошно на формування сирників;
  • сіль, спеції, олія.

Готуємо. Адигейський сир натріть на великий терці або дрібно розкришіть. М’який сир розітріть з яйцем. Оливки дуже дрібно поріжте. Змішайте обидва сири, оливки, сіль, спеції. Додайте борошно і замісіть сирне тісто. Сформуйте з нього сирники.

Добре прогрійте пательню з олією і смажте сирники на середньому вогні з обох боків. Потім накрийте кришкою, вимкніть вогонь і дайте сирникам дійти пару хвилин.

Також смачно: Рецепт для вихідних: три швидкі «пироги» з готового листкового тіста


РЕЦЕПТ СИРНИКІВ З В’ЯЛЕНИМИ ПОМІДОРАМИ
Фото: @narisovano

Потрібно:

200 г м’якого сиру;
60 г вершкового сиру;
1 яйце;
4 в’ялених помідори;
50 г борошна + борошно на формування;
сіль, спеції, олія.

Готуємо. М’який сир розітріть з вершковим, додайте яйце та спеції, перемішайте. В’ялені помідори дрібно наріжте і додайте до сирної маси. Всипте борошно і замісіть сирне тісто. Сформуйте з нього сирники.

Не забудьте добре прогріти пательню з олією. Смажте сирники на середньому вогні з обох боків. Потім накрийте кришкою, вимкніть вогонь і дайте сирникам дійти пару хвилин.

Приготуйте також: Рецепт для вихідних: швидкий яблучний пиріг «Кремовий»


РЕЦЕПТ СИРНИКІВ ЗІ ШПИНАТОМ
Фото: @narisovano

Потрібно:

  • 200 г м’якого сиру;
  • 100 г вершкового сиру;
  • 1 велике яйце;
  • 150-200 г шпинату (замороженого чи свіжого);
  • 50-100 г борошна;
  • 2 зубки часнику;
  • сіль, спеції, олія.

Готуємо. Шпинат обсмажте із сіллю та подрібненим часником. Дайте охолонути.
М’який сир змішайте з вершковим та яйцем. Додайте обсмажений шпинат, спеції, перемішайте. Додайте борошно – стільки, щоб сирна маса взялася в тісто.

Загорніть у плівку і поставте в холодильник на годину. Якщо часу немає, сформуйте сирники й обсмажте з обох боків за рекомендаціями у рецептах вище.

Також смакуватиме: Недільний сніданок: оладки на яблучних кільцях


РЕЦЕПТ СИРНИКІВ З ГРИБНИМ СОУСОМ
Фото: @narisovano

Потрібно:

  • 180 г м’якого сиру;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 жовток;
  • 50 г борошна + для формування сирників;
  • 500 г шампіньйонів;
  • 1 цибулина-порей;
  • 3 ст. л. сметани;
  • олія, сіль, спеції.

Готуємо. Спершу беремося за сирники. Сир розімніть із сіллю, спеціями та жовтком. Додайте дрібно натертий сир, перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Бажано накрити плівкою і поставити в холодильник на годину. Якщо нема часу, формуємо на присипаній мукою поверхні маленькі сирники і обсмажуємо на олії з двох сторін.

Для соусу нарізаємо гриби та порей. Обсмажуємо до напівготовності. Додаємо сіль, спеції, трави, сметану і тушкуємо, помішуючи, на повільному вогні. Готовий соус викладаємо в чашу і перетираємо у блендері до кремоподібного стану.

Сирники подаємо з соусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: