Солоні сирники: 4 рецепти з оливками, шпинатом і в’яленими помідорами
Смакуватимуть і на сніданок, і на вечерю
Смакуватимуть і на сніданок, і на вечерю
Рецепти сирників входять у ТОП-10 найпопулярніших запитів в українських пошуковиках – уявляєте, дівчата? Класичних солодких сирників, які, здавалося б, ну кожна має вміти готувати. Це ж навіть не солоні, які не завжди додумаєшся робити. Ми додумалися з двох причин 🙂 По-перше, побачили цікаві рецепти у гастроблогерки @narisovano, яка спеціалізується на сирниках. По-друге, в холодильнику часто залишається чогось потрошки: то жменька оливок, то пів баночки в’ялених томатів, то «завалялися» кілька шампіньйонів або лежить місяцями заморожений шпинат, з якого ліньки щось окреме «варганити». А, виявляється, ці «залишки» можна додати у сирники і вийде дуже смачна страва!
Потрібно:
Готуємо. Адигейський сир натріть на великий терці або дрібно розкришіть. М’який сир розітріть з яйцем. Оливки дуже дрібно поріжте. Змішайте обидва сири, оливки, сіль, спеції. Додайте борошно і замісіть сирне тісто. Сформуйте з нього сирники.
Добре прогрійте пательню з олією і смажте сирники на середньому вогні з обох боків. Потім накрийте кришкою, вимкніть вогонь і дайте сирникам дійти пару хвилин.
Також смачно: Рецепт для вихідних: три швидкі «пироги» з готового листкового тіста
Потрібно:
200 г м’якого сиру;
60 г вершкового сиру;
1 яйце;
4 в’ялених помідори;
50 г борошна + борошно на формування;
сіль, спеції, олія.
Готуємо. М’який сир розітріть з вершковим, додайте яйце та спеції, перемішайте. В’ялені помідори дрібно наріжте і додайте до сирної маси. Всипте борошно і замісіть сирне тісто. Сформуйте з нього сирники.
Не забудьте добре прогріти пательню з олією. Смажте сирники на середньому вогні з обох боків. Потім накрийте кришкою, вимкніть вогонь і дайте сирникам дійти пару хвилин.
Приготуйте також: Рецепт для вихідних: швидкий яблучний пиріг «Кремовий»
Потрібно:
Готуємо. Шпинат обсмажте із сіллю та подрібненим часником. Дайте охолонути.
М’який сир змішайте з вершковим та яйцем. Додайте обсмажений шпинат, спеції, перемішайте. Додайте борошно – стільки, щоб сирна маса взялася в тісто.
Загорніть у плівку і поставте в холодильник на годину. Якщо часу немає, сформуйте сирники й обсмажте з обох боків за рекомендаціями у рецептах вище.
Також смакуватиме: Недільний сніданок: оладки на яблучних кільцях
Потрібно:
Готуємо. Спершу беремося за сирники. Сир розімніть із сіллю, спеціями та жовтком. Додайте дрібно натертий сир, перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Бажано накрити плівкою і поставити в холодильник на годину. Якщо нема часу, формуємо на присипаній мукою поверхні маленькі сирники і обсмажуємо на олії з двох сторін.
Для соусу нарізаємо гриби та порей. Обсмажуємо до напівготовності. Додаємо сіль, спеції, трави, сметану і тушкуємо, помішуючи, на повільному вогні. Готовий соус викладаємо в чашу і перетираємо у блендері до кремоподібного стану.
Сирники подаємо з соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: