Спагеті, заправки для спагеті

Спагеті або макарони, “гнізда”, мушлі, фетучіні, “спіральки” – чи не найпопулярніша буденна їжа серед дітлахів, їхніх татів і, чого гріха таїти, серед нас, мам 🙂 10 хвилин на вогні і вечеря готова! Але ж “пустими” їх їсти не будеш, і сосиски, як традиційне доповнення а) набридли б) не дуже корисні. Тому пропонуємо заправки! Прості, але смачні і готуються на 5 хвилин. Рятують, коли не хочеться чи нема часу довго стояти біля плити і виварювати різні «марципани».

Заправка вершково-грибна
Заправка для спагеті

Потрібно:

  • 80-100 г вершкового масла;
  • 150-200 мл жирних вершків (або сметани);
  • 500 г шампіньйонів;
  • 150 г твердого сиру;
  • 2 зубки часнику;
  • сіль, перець.

Готуємо. Ставимо на вогонь воду для спагеті і варимо їх паралельно з приготуванням соусу.

Шампіньйони ріжемо півкільцями, сир тремо на дрібній терці, часник дрібнимо.
На пательні добре розігріваємо масло, додаємо часник, злегка обсмажуємо, додаємо гриби, солимо, перчимо, перемішуємо, обсмажуємо 5 хвилин, вливаємо вершки і тушкуємо майже до готовності.

Додаємо тертий сир, перемішуємо, щоб він розтанув, і доводимо до готовності грибів. Поливаємо заправкою готові спагеті.


Заправка а-ля болоньєзе
Спагеті, заправка

Потрібно:

  • 250 г томатного соусу чи 150 г томатної пасти;
  • 0,5 кг будь-якого фаршу;
  • 50 мл олії;
  • 1 середня цибуля;
  • 2-3 зубки часнику;
  • сіль, перець, базилік, сухі трави.

Готуємо. Ставимо на вогонь воду для спагеті і варимо їх паралельно з приготуванням соусу.

Цибулю ріжемо кубиками, часник подрібнюємо. На пательні розігріваємо олію, додаємо цибулю, часник, обсмажуємо. Викладаємо туди фарш, обсмажуємо, перемішуючи до напівготовності, додаємо томатний соус (чи пасту), можна додати трішки окропу, щоб соус був не надто густим, солимо, перчимо, доводимо фарш до готовності, додаємо трави і базилік. Додаємо готові спагеті, перемішуємо, викладаємо на тарілки і подаємо на стіл.


Заправка з консервованим тунцем
Заправка для спагеті

Потрібно:

  • 1 банка (250 г) консервованого тунця в маслі;
  • 150 г м’якого сиру (бринза, адигейський, фета);
  • оливки без кісточок або в’ялені чи свіжі помідори на вибір і за наявності;
  • зелень.

Готуємо. Ставимо на вогонь воду для спагеті і варимо їх паралельно з приготуванням соусу.

Сир тремо, оливки (помідори) і зелень злегка подрібнюємо. Тунець розімнемо виделкою. Те ж робимо з сиром. В готові спагеті викладаємо тунця, додаємо оливки (помідори) перемішуємо. Викладаємо на тарілки, густо посипаємо сиром і зеленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: