Знайдені нами у гастроблогерок рецепти з полуницею готуються не в два кроки, як полуниця зі сметаною, але теж просто – перевірили і вже смакуємо!


БІСКВІТНИЙ ПИРІГ З ПОЛУНИЦЕЮ

Потрібно:

  • полуниця – 300 г;
  • яйця – 5 шт;
  • борошно – 250 г;
  • цукор – 3/4 склянки;
  • олія – 3 ст. л.;
  • щіпка солі, цукрова пудра і листочки м’яти.

Готуємо. Просіюємо борошно. Полуницю миємо і обсушуємо.

Білки відокремлюємо від жовтків. Викладаємо білки в миску, додаємо до них щіпку солі і збиваємо до пишної піни. Додаємо порціями цукор, постійно перемішуючи.

Після того, не припиняючи перемішувати, додаємо в масу по одному жовтку: додали, добре вимішали, знову додали і знову вимішали.

Вливаємо в масу олію. Перемішуємо.  Поступово вводимо у яєчну масу борошно, ретельно вимішуючи тісто.

Обвалюємо кожну полуницю в борошні і додаємо в тісто.

Деко застилаємо пергаментом. Виливаємо тісто з полуницею і випікаємо близько 50 хвилин при 170С до сухої палички. Прикрашаємо пиріг з полуницею листочками м’яти і цукровою пудрою.

Смакуватиме з холодним розе! Вибирайте: Українське вино: 11 кращих виробників від Закарпаття до Одеси


ВІВСЯНА ЗАПІКАНКА З ПОЛУНИЦЕЮ

Потрібно:

  • полуниця – 200 г;
  • мед – 50 г;
  • крохмаль – 2 ч. л.;
  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • розпушувач – 6 г;
  • вершкове масло для змащування форми.

Готуємо. Полуницю миємо, обсушуємо і розрізаємо на четвертинки. Заливаємо медом і перемішуємо з крохмалем. Він збереже цілісність ягід і не дасть полуниці «потекти».

Змішуємо яйце з вівсяними пластівцями і розпушувачем.

Змащуємо керамічну форму для випічки діаметром 10 см вершковим маслом.

Викладаємо пів порції полуниці на дно, заливаємо вівсяно-яєчною сумішшю. Викладаємо зверху другу порцію полуниці.

Випікаємо запіканку з полуницею 20 хвилин при температурі 190С.

Ще ідеї:
Недільний сніданок: оладки на яблучних кільцях
10 цікавих фактів про могорич
Намазки з масла: 11 рецептів для канапок і страв


ЖЕЛЕ-МУС З ПОЛУНИЦІ

Потрібно:

  • полуниця – 400 г;
  • базилік – жменька листочків;
  • цукор – 100 г;
  • желатин швидкорозчинний – 10 г.

Готуємо. У блендері змішуємо всі інгредієнти і добре перебиваємо до стану однорідної маси. Виливаємо у банячок і підігріваємо, але не кип’ятимо. Перемішуємо. Даємо охолонути, ще раз перемішуємо. Скляну форму застилаємо пергаментом. Виливаємо полуничну масу і ставимо в холодильник на 2-4 години. Дістаємо, викладаємо на блюдо желе з полуниці вверх дном, знімаємо пергамент, розрізаємо на рівні порції і подаємо з морозивом.

Не знаємо, як ви, а ми, перечитавши ще раз ці рецепти, знову беремося їх готувати. Смачного усім! 🙂