Неділя, як зрештою будь-який інший день, завжди починається з питання: що приготувати на сніданок. Але в неділю це питання особливо актуальне, бо хочеться хоча б у вихідний влаштувати собі та родині не перекус на бігу, а ранкове застілля – тепле, запашне, смачне, під розмови і зі спільним приготуванням, чому б ні. Рецеп оладок на яблучних кільцях, який ми побачили в гастроблогки @cakes_, для такого неквапливого сніданку ідеальний.

Готується просто, смакує всім, і можна залучити на допомогу дітлахів – подавати і обмакувати кільця. Маленька порада: обирайте для цього рецепту оладок яблука соковиті, але не дуже м’які і не дуже тверді, щоб швидко пропеклися. Сорти джонатан, голден цілком підійдуть.    

Потрібно:

  • яблука – 4 шт;
  • борошно – 200 г;
  • молоко – 250 мл;
  • цукор – 50 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • яйце – 1 шт;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • ванільний цукор
  • сіль – щіпка
  • олія для  смаження

Готуємо:

Масло розтоплюємо разом з цукром до його повного розчинення. Даємо охолонути суміші.

Тим часом яблука чистимо, вирізаємо серцевину і нарізаємо кільцями завтовшки 0,5 см.

Яйце збиваємо з дрібкою солі і додаємо до цукрово-масляної суміші. Перемішуємо.

Додаємо молоко, ванільний цукор і ще раз добре перемішуємо.

Борошно просіюємо, змішуємо з розпушувачем і поступово вводимо в суміш. Перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок.

Довго вимішувати тісто не потрібно, інакше воно втратить свою легкість.

Занурюємо в нього яблучні кільця, як в кляр, і обсмажуємо на олії з двох боків до золотавого кольору.

Якщо залишиться тісто, досмажте його як звичайні оладки.

Подавайте з медом, варенням чи йогуртом. І обов’язково сівши всією родиною за стіл. Нехай це буде доброю недільною ранковою традицією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: