Ще один простий і смачний рецепт відкрили для себе, дівчата, і ділимося з вами. Яблучний, швидкий, майже «шарлотка», але не зовсім. Виходить легкий, кремовий – звідки й назва, не забитий борошном і майже не калорійний. Єдине, порція для великої сім’ї може бути замаленькою, тому сміливо подвоюйте кількість інгредієнтів – основних лише п’ять.

ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ КРЕМОВИЙ

Рецепт @l_taste, фото larisa_gotovit

Потрібно:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 50 г;
  • вершки – 100 мл будь-якої жирності;
  • масло – 25 г;
  • борошно – 80 г;
  • яблука – 400 г, очищених;
  • щіпка солі;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сік половини лимона;
  • горіхи і кориця для обсипання;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Ще Легке меню на вихідні: лінивий пиріг з цукіні, салат з огірків і кеш’ю та сметанно-ягідний мус

Готуємо. Завчасно розм’якшуємо масло. Духовку розігріваємо до 180С. Борошно змішуємо з розпушувачем. Яблука чистимо і нарізаємо тонкими-тонкими скибочками. збризкуємо лимонним соком.

Яйця збиваємо з сіллю в піну, всипаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо до білої піни.

По стінці миски чи чаші, в якій збиваємо яйця, вливаємо вершки й додаємо розм’якшене масло. Просіюємо в суміш борошно. Перемішуємо до однорідного стану.

Виливаємо суміш у миску з яблуками, перемішуємо, перекладаємо в форму діаметром 18 см (силіконову або змащену маслом). Зверху посипаємо подрібненими горіхами й корицею. Випікаємо 40-50 хвилин до золотистої скоринки.

Даємо охолонути. А поки чекаємо цього, можна почитати цікаву історію появи “Шарлотки” і заразом вибрати собі рецепт для наступних вихідних: Шарлотка: королівська історія і простий рецепт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: