Порічок або червоної смородини багато не з’їси, хоча… Є гурманки, яким і кілограм за раз буде мало 🙂 Але раптом у вас залишиться ще пів кіло, то зробіть з порічок наливку. Точніше, ягідну «маргариту», шпріцер і порічкову воду. Зрештою, можна взяти будь-які ягоди: вино, текіла й пара грамів горілки однаково добре настоюються як на смородині, так і на малині. Чоловік підтвердить 🙂


«Маргарита» з порічок

Фото і рецепт @podsousom з розрахунку на 2 порції

Потрібно:

  • червона смородина (порічки) – 200 г;
  • цукор – 20 г;
  • текіла – 100 мл;
  • лайм – 1/2 шт;
  • лід.

Готуємо. Смородину перетираємо з цукром. Даємо постояти 10-15 хвилин. Протираємо через сито. В сироп вичавлюємо сік лайму, текілу і кладемо лід. Суміш можна пробити у блендері – вийде так звана «заморожена маргарита» в льодовій крихті.

Вичавте трохи лимонного соку в блюдце, в інше блюдце насипте сіль. Опустіть край келиха спочатку в сік, а потім у сіль. Налийте в келих коктейль. Смакуйте! 🙂


Порічкова вода та наливка

Фото і рецепт @podsousom


Потрібно:

  • порічки – 200 г;
  • цукор – 50 г;
  • мінеральна газована вода – 700 мл (можна більше);
  • розмарин – кілька листочків;
  • лайм – 1 шт;

Готуємо. Мінеральну воду заздалегідь охолоджуємо в холодильнику. Листочки розмарину дрібно нарізаємо ножем. Порічки миємо, обриваємо хвостики і разом з нарізаним розмарином перетираємо з цукром. Залишаємо на 10-15 хвилин, щоб цукор повністю розчинився.

Протираємо порічки через сито. У сироп вичавлюємо 1/2 лайму і перемішуємо, решту нарізаємо кружечками. Наливаємо в глечик мінеральну воду. Вливаємо туди сироп і розмішуємо. Додаємо нарізаний лайм. Це напій для дітей і літніх батьків.

А от мама з татом і з друзями можуть в порічковий сироп додати не мінеральну воду, а 50 г горілки або коньяку – вийде ягідна наливочка 🙂


Ягідний шпріцер

Рецепт @masha_malakanova, фото @lissakiri

Потрібно:

  • червоне напівсолодке вино – 500 мл;
  • ягоди – 400 г (червона смородина, малина, черешня, ожина – які є, можна мікс);
  • мінеральна вода – 100-200 мл;
  • лід.

Готуємо. Пів порції ягід перетираємо. На дно глечика кладемо другу порцію ягід, заливаємо вином, ставимо в холодильник на 2 години. Додаємо ягідний сироп, лід, мінеральну воду. Хоча… мінералку можна й не додавати – не марнувати продукт 🙂