Розлад шлунку, печія та переїдання: чим полегшити стан
Часті проблеми з травленням – суто літня проблема
Часті проблеми з травленням – суто літня проблема
Влітку то ягодами надто захопилися, то на шашлики друзі покликали. А тут ще й на фоні вимкнень світла невідомо як зберігати продукти. І спека ж шалена! Треба вміти допомагати своєму шлунку! Ну що ж, зараз пік натуральних смаколиків. Ятки на ринках та полиці супермаркетів буквально ломляться від свіженьких та привабливих овочів і фруктів. І липень – це час, коли ми відчуваємо нестримне бажання з’їсти все й одразу. Не завжди це подобається нашому шлунково-кишковому тракту. Потім цей несподіваний дискомфорт…
За великим рахунком ми їх провокуємо несвідомо. Але якраз незначні похибки і приводять до порушень в роботі ШКТ. От перевірте себе.
Отож причини зрозумілі, а як щодо їх вирішення? Зменшуємо провокуючі фактори, а при необхідності допомагаємо собі.
Читайте також: Як зовнішній вигляд залежить від здоров’я печінки
Препаратів, які допомагають травленню, немало. І найкращий варіант, щоб засіб вам підібрав лікар. Загалом, в подібних ситуаціях дуже виручають ферменти, їх власне і призначають. Але грамотні гастроентерологи зроблять уточнення: краще обирати рослинні ферменти. І ось чому.
Наприклад, папаїн з папаї є потужним ферментом, який не просто здатний перетворити білки на амінокислоти, а й сприяє кращому травленню. До речі, дуже помічний після щедрого частування (а в ідеалі з’їсти його ще й перед тим, як сідати за стіл).
Окрім папаїна хочеться згадати й амілазу, фермент, який допомагає у розщепленні вуглеводів до простих цукрів. Може бути корисним при споживанні великої кількості фруктів та вуглеводів (хліб, картопля, солодощі).
Або ж пепсин – це фермент, який відіграє значну роль в травленні.
А ще ліпаза, що допомагає розщеплювати жири, целюлаза – ефективна, коли йдеться про клітковину, протеази, рибонуклеази, пектинази, фосфатази…
Читайте також: Закреп і проблеми з кишечником: що робити
Цей засіб здатен допомогти розв’язати проблеми із шлунково-кишковим трактом. Він сприяє оптимізації процесу травлення при переїданні, розладах, а також при недостатності травних ферментів, які призводять до непереносимості білків, жирів та вуглеводів.
Також ефективний при болю, печії, відчутті важкості в епігастрії (верхня ділянка живота) після їжі, при здутті чи нудоті. Може навіть використовуватися для покращення апетиту і засвоєння їжі.
До речі, є форма як для дорослих, у вигляді капсул, так і для дітей – у формі порошку для приготування напою. Останній також радять для вагітних при токсикозі.
Читайте також: Сучасний метод лікування циститу: обійдемось без антибіотиків
Зазначимо, що в Україні Санзим рекомендований як лікарями із ІПАГ (Інститут педіатрії, акушерства і гінекології), так і провідними гастроентерологами. Власне на їх думку дотримання помірності в їжі, регулярне харчування, достатнє вживання води і використання ферментних добавок можуть значно покращити ваш травний комфорт влітку.