Рецепт потіци, потіца з сиром та естрагоном

Цього року знову вдома на Великдень? Не біда! З Gorenje можна легко влаштувати собі та близьким смакову мандрівку. Додайте до святкового столу класичну словенську потіцу – традиційний атрибут великодніх свят та гордість тамтешніх господинь –  і відчуйте справжній смак Словенії 🙂

Потіца в цій країні взагалі готується до кожного значимого свята. Господиня могла навіть накопичити зайвих боргів, аби купити необхідних інгредієнтів. Фактично це рулет з дріжджового тіста, в який загортаються різні начинки.

Рецептів великодньої потіци налічується за п’ятдесят, при цьому кожна жінка переконана в тому, що її – найкращий. Найбільш поширені потіци з волоськими горіхами, родзинками, медом і прянощами або з сиром і естрагоном. Таку й приготуємо!

Потіца з сиром та естрагоном:

Для тіста

  • 0,5 кг борошна
  • 300 мл молока
  • 100 мл вершків
  • 2 жовтки
  • 2 ч. л. цукру
  • 25 г живих дріжджів
  • 80 г вершкового масла
  • 1 ч. л. рому
  • дрібка солі

Для начинки

  • 400 мл сметани
  • 250 г кисломолочного сиру з високим відсотком жирності
  • 3 яйця
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів
  • 50 г вершкового масла
  • 4 ст. л. цукру
  • 1 пучок свіжого тархуна (естрагона)

Випікають потіцу двома способами: в формі для випічки або безпосередньо на деку. Детальний опис приготування можна подивитися тут.

Випікання потіци, великодня випічка
Домашній смак

Найкраще великодня потіца, звичайно, виходить в «рідних» духових шафах Gorenje, чия форма HomeMade створена за подобою традиційної дров’яної печі, забезпечує вільну циркуляцію гарячого повітря. Страва прогрівається рівномірно й з усіх боків, завдяки чому виходить ідеальною: хрусткою зовні та соковитою всередині.

Печиво із шоколадними дропсами,  рецепти випічки, духові шафи Gorenje
Маленький секрет у великій духовці

Для того, щоб приготування великоднього столу було дійсно легким, духові шафи Gorenje мають збільшений об’єм, що гарантує ідеальне приготування будь-яких страв (можна навіть кількох одночасно), нагріваються до 200С усього за 6 хвилин та мають систему автоматичного випікання страв за більше, ніж 80-ма рецептами. А система вентиляції MultiFlow 360˚дає змогу випікати на всіх 5 рівнях.

Печиво з волоськими горіхами, духова шафа Gorenje , рецепти великодньої випічки
Покрокове приготування

Завдяки функції StepBake  можна вручну запрограмувати всі етапи процесу випікання: ідеальна страва за 2 або 3 кроки. Покрокове приготування забезпечує установку до трьох послідовних комбінацій параметрів приготування. При автоматичному приготуванні немає потреби змінювати налаштування вручну, а також відкривати дверцята.

Ясна річ, що в такій духовій шафі потіца та будь-яка випічка, якою ви вирішите потішити своїх близьких на великодні свята, обов’язково вдасться. Навіть якщо ви пектимете вперше в житті – як слов’янську потіцу 🙂

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: