Холодні супи: чотири рецепти для літа, швидкі і без мороки
Готуємо болгарський таратор, литовський холодник, іспанський гаспачо і старослов'янську окрошку
Готуємо болгарський таратор, литовський холодник, іспанський гаспачо і старослов'янську окрошку
От з роботи прийшли: раз – порізали, два – змішали, три – вже частуємо, не хвилюючись за зайві калорії. Холодні супи дієтичні і навіть очищаючі – на буряку, огірках, кефірі. А м’ясо в одному з рецептів можна не додавати 🙂 Хоча чоловіки будуть проти:) Рецепти, до речі, розраховані й на них – на 2-3 порції.
Потрібно:
Готуємо. Буряк чистимо, тремо на крупній терці, кладемо у банячок, заливаємо 1 л води, доводимо до кипіння, вливаємо оцет, підсолюємо і проварюємо до готовності. Добре охолоджуємо.
Потім дрібно нарізаємо кріп і цибулю, трошки солимо і розминаємо виделкою, щоб пустився сік. Заливаємо буряковою масою. Туди тремо на крупній терці одне яйце і огірок. Перемішуємо, додаємо лимонний сік, хрін, можна додати трошки цукру. Знову перемішуємо і подаємо до столу. Зверху кладемо сметану, посипаємо залишками кропу і прикрашаємо розрізаним навпіл другим яйцем.
Потрібно:
Готуємо. Помідори чистимо від шкірки: опускаємо в окріп на 2 хвилини, потім у холодну воду і чистимо. Розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевинку. Перець очищуємо від насіння, цибулю і огірок чистимо, всі овочі нарізаємо крупними кубиками і разом з часником розтираємо в блендері до стану пюре. Додаємо у нього сіль, цукор, оцет, олію, лимонний сік, табаско, знову перетираємо у блендері і ставимо у холодильник на годину. Подаємо з грінками і подрібненою зеленню.
З гаспачо смакуватиме: Грінки: 4 незвичні та смачні рецепти для недільного ранку
Потрібно:
Готуємо. М’ясо ріжемо кубиками. Картоплю, огірки, 2 яйця (очищені), редис (помитий) тремо на крупній терці. Подрібнюємо цибулю і зелень. Кладемо все це в однин банячок, додаємо гірчицю, 100 г сметани, заливаємо квасом, перемішуємо. Солимо, перчимо, додаємо лимонний сік. Перемішуємо і ставимо у холодильник на 2 години. Подаємо з сметаною і потертим зверху третім яйцем.
Ще смачно: Три нові рецепти з редису замість «вічного» салату зі сметаною
Потрібно:
Готуємо. Охолоджуємо кефір. Огірки чистимо і тремо на крупній терці, зелень миємо і подрібнюємо, часник пропускаємо через прес, горіхи розтираємо в кавомолці. В одній посудині змішуємо всі інгредієнти, додаємо кефір, олію, сіль, перець, перемішуємо ставимо у холодильник на півгодини. Подаємо з посипаною зеленню.
Смачного, україночки 🙂