Новорічні страви, подачі страв, сервірування

Звісно, новорічні страви кожна господиня готуватиме на свій смак. У когось обовязково буде і олів’є, і “мімоза”, а в когось – лише сирна тарілка і канапки (щоб не наїдатися на ніч 🙂 ), хтось готуватиме ще й десерт, а хтось запікатиме рульку або гусака на всю велику родину. І цими новорічними стравами, в принципі, вже нікого не здивуєш.

А хочеться ж почути від тих, хто збереться за столом, не лише “Ой, як смачно!”, а ще “Ого, як красиво! Ого, як ти цікаво подала шубу!”. А ще, будемо відверті, не хочеться мити потім гору тарілок, блюд і креманок. Якщо вам також, то беріть на замітку – цікаві, нетрадиційні ідеї подачі традиційних новорічних страв.


Салати у склянках

Будь-який новорічний салат – шубу, олів’є, навіть “цезар” чи «мімозу» можна викласти порційно у невеличкі склянки для води або креманки для морозива. У гарних ресторанах і на модних фуршетах салати подають ще й у рюмочках чи фужерах. Врятують одноразові, вони продаються в ашанах і епіцентрах. Готується саме на кількість гостей (з невеличким запасом) – щоб без переїдання, скисання і викидання потім тонни новорічних страв, як це часто буває 2 січня 🙂


Новорічні закуски на дошці

Новорічні закуски подайте не на традиційних тарелях, а на дошці з дерева. Такий середземноморський спосіб подачі дійшов вже до нас і зараз дуже затребуваний на різних заходах. Викладати можна все, що завгодно: сири, м’ясну нарізку, оливки, овочі. Кладеться дошка із новорічними закусками вздовж стола – кожен частується чим хоче без отого «передайте тарілочку з огірочками».


Все на всьому

«Безвідходний» спосіб: чіпси, крекер чи «попки» багетів (булочок), виделки, палички, щіпці, паперові чи вафельні конвертики – замість салатниць можна використати будь-що. Окрім того, не займає місце на новорічному столі: роздали гостям “поштучно” і все – повірте, вони розметуть за кілька хвилин 🙂


Асорті зі шпажок

Теж варіант для прояву фантазії. Хочеш компонуй «салатний набір», хочеш – фруктовий десерт. Новорічна страва в такій подачі виглядатиме апетитно, розмаїто і їсти зручно: схопив, ковтнув, не миєш посуд.


«Загорталки»

Фактично, це нова форма канапок без хліба або з його замінниками (млинцями, лавашем) чи тонко нарізаними овочами (огірок, капустяний листок, навіть хамон). Теж все порційно й оригінально. Замотувати в рулетики можна будь-яку новорічну закуску.

Правда ж, цікаві ідеї. І головне, повторюємо, після них майже непотрібно мити гори посуду 🙂 Усім щасливих і веселих свят!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: