Рецепти з полуницею: желейний мус, запіканка і пиріг
Для тих, хто об'ївся ягід зі сметаною та цукром і хоче дещо гурманське
Для тих, хто об'ївся ягід зі сметаною та цукром і хоче дещо гурманське
Знайдені нами у гастроблогерок рецепти з полуницею готуються не в два кроки, як полуниця зі сметаною, але теж просто – перевірили і вже смакуємо!
Потрібно:
Готуємо. Просіюємо борошно. Полуницю миємо і обсушуємо.
Білки відокремлюємо від жовтків. Викладаємо білки в миску, додаємо до них щіпку солі і збиваємо до пишної піни. Додаємо порціями цукор, постійно перемішуючи.
Після того, не припиняючи перемішувати, додаємо в масу по одному жовтку: додали, добре вимішали, знову додали і знову вимішали.
Вливаємо в масу олію. Перемішуємо. Поступово вводимо у яєчну масу борошно, ретельно вимішуючи тісто.
Обвалюємо кожну полуницю в борошні і додаємо в тісто.
Деко застилаємо пергаментом. Виливаємо тісто з полуницею і випікаємо близько 50 хвилин при 170С до сухої палички. Прикрашаємо пиріг з полуницею листочками м’яти і цукровою пудрою.
Смакуватиме з холодним розе! Вибирайте: Українське вино: 11 кращих виробників від Закарпаття до Одеси
Потрібно:
Готуємо. Полуницю миємо, обсушуємо і розрізаємо на четвертинки. Заливаємо медом і перемішуємо з крохмалем. Він збереже цілісність ягід і не дасть полуниці «потекти».
Змішуємо яйце з вівсяними пластівцями і розпушувачем.
Змащуємо керамічну форму для випічки діаметром 10 см вершковим маслом.
Викладаємо пів порції полуниці на дно, заливаємо вівсяно-яєчною сумішшю. Викладаємо зверху другу порцію полуниці.
Випікаємо запіканку з полуницею 20 хвилин при температурі 190С.
Ще ідеї:
Недільний сніданок: оладки на яблучних кільцях
10 цікавих фактів про могорич
Намазки з масла: 11 рецептів для канапок і страв
Потрібно:
Готуємо. У блендері змішуємо всі інгредієнти і добре перебиваємо до стану однорідної маси. Виливаємо у банячок і підігріваємо, але не кип’ятимо. Перемішуємо. Даємо охолонути, ще раз перемішуємо. Скляну форму застилаємо пергаментом. Виливаємо полуничну масу і ставимо в холодильник на 2-4 години. Дістаємо, викладаємо на блюдо желе з полуниці вверх дном, знімаємо пергамент, розрізаємо на рівні порції і подаємо з морозивом.
Не знаємо, як ви, а ми, перечитавши ще раз ці рецепти, знову беремося їх готувати. Смачного усім! 🙂