Листковий пиріг капрезе дійсно готується за пів години – це разом з випіканням і часом на нарізання помідорів і моцарели та розкачування тіста. Час на розігрів духовки, звісно, не враховуємо – вона ж сама гріється і наших сил не потребує 🙂 Основних інгредієнтів справді три – перелічені вище. Олія та яйце з сіллю – ну, це вже за бажанням 🙂 Як і інші доповнення: додати в цей пиріг можна все, що душа забажає, навіть переклавши помідори й моцарелу шинкою. Але тоді цей рецепт сніданку перетворюється в страву на обід 🙂

ЛИСТКОВИЙ ПИРІГ З ПОМІДОРАМИ ТА МОЦАРЕЛОЮ
Фото @receptysfoto

З холодним розе – саме те! Українське вино: 11 кращих виробників від Закарпаття до Одеси

Потрібно:

  • заморожене листкове тісто – 500 г;
  • помідори – 10 шт, невеликих; помідорів, нарізані скибочками по 1 см
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • моцарела – 200 г;
  • яйце – 1 шт;
  • базилік – 1 пучок;
  • сіль, перець;

Готуємо. Тісто трошки розморожуємо, щоб можна було розкачати. Яйце злегка збиваємо.

Помідори миємо і нарізаємо кружечками завтовшки 1 см. Моцарелу нарізаємо такими ж кружечками.

Деко застилаємо пергаментом. Тісто злегка розкатуємо і викладаємо на деко. По краях робимо бортики. Кладемо на тісто почергово кружечки помідорів і моцарели, внапустку.

Змащуємо краї тіста збитим яйцем. Поливаємо помідори й моцарелу невеликою кількістю оливкової олії. Солимо, перчимо.

Запікаємо 15-20 хвилин, поки тісто не стане хрустким і золотавим. Дістаємо з духовки, кладемо зверху свіже листя базиліка. Їмо негайно, щоб всі сусіди чули ваш апетитний хрумкіт! 🙂

До речі, моцарелу до пирога не обов’язково купувати італійську – українські сировари виготовляють її не гірше: переконайтеся та вибирайте – підготували добірку 13 кращих українських виробників сиру: від бринзи до брі 🙂

ГОТУЙТЕ ТАКОЖ: