Листковий пиріг капрезе: з трьох інгредієнтів за 30 хвилин
Рецепт на сніданок: потрібні лише заморожене тісто, помідори й моцарела
Рецепт на сніданок: потрібні лише заморожене тісто, помідори й моцарела
Листковий пиріг капрезе дійсно готується за пів години – це разом з випіканням і часом на нарізання помідорів і моцарели та розкачування тіста. Час на розігрів духовки, звісно, не враховуємо – вона ж сама гріється і наших сил не потребує 🙂 Основних інгредієнтів справді три – перелічені вище. Олія та яйце з сіллю – ну, це вже за бажанням 🙂 Як і інші доповнення: додати в цей пиріг можна все, що душа забажає, навіть переклавши помідори й моцарелу шинкою. Але тоді цей рецепт сніданку перетворюється в страву на обід 🙂
З холодним розе – саме те! Українське вино: 11 кращих виробників від Закарпаття до Одеси
Потрібно:
Готуємо. Тісто трошки розморожуємо, щоб можна було розкачати. Яйце злегка збиваємо.
Помідори миємо і нарізаємо кружечками завтовшки 1 см. Моцарелу нарізаємо такими ж кружечками.
Деко застилаємо пергаментом. Тісто злегка розкатуємо і викладаємо на деко. По краях робимо бортики. Кладемо на тісто почергово кружечки помідорів і моцарели, внапустку.
Змащуємо краї тіста збитим яйцем. Поливаємо помідори й моцарелу невеликою кількістю оливкової олії. Солимо, перчимо.
Запікаємо 15-20 хвилин, поки тісто не стане хрустким і золотавим. Дістаємо з духовки, кладемо зверху свіже листя базиліка. Їмо негайно, щоб всі сусіди чули ваш апетитний хрумкіт! 🙂
До речі, моцарелу до пирога не обов’язково купувати італійську – українські сировари виготовляють її не гірше: переконайтеся та вибирайте – підготували добірку 13 кращих українських виробників сиру: від бринзи до брі 🙂
ГОТУЙТЕ ТАКОЖ: