Пропонуємо вашій увазі супервітамінні рецепти народної медицини. Вони допоможуть підтримати імунітет вдома навіть взимку, до того ж ще й смачні!

Універсальний детокс-напій: на склянку води додати сік половини лимона і 1 столову ложку меду. Пити вранці, натще.

Вітамінний чай: подрібнити шматочок імбиру розміром з нігтик, залити гарячою водою, потім остудити й додати по 1 чайній 1 ложці лимонного соку та меду.

Енергетична каша: на 1 літр води взяти велику цибулину (цілу), подрібнений корінь пастернаку, 1,5 склянки гречаної крупи. Зварити до готовності, присмачити зеленню та оливковою олією.

Супердесерт: 3 штуки кураги, 5 штук чорносливу, 3 штук інжиру, 1 столову ложку родзинок змішати з лимоном, натертим на тертці, і медом (2 столові ложки).

Злаковий відвар: змолоти в кавомолці зерна злаків (пшениця, овес, ячмінь), узятих у рівних частинах, залити теплою водою із розрахунку 1 столова ложка сухої речовини на 1 склянку води, настояти 2 години, процідити та пити з медом.

Лимонний мікс: лимон ошпарити окропом, потім пропустити через м’ясорубку разом із шкіркою. Додати несолене вершкове масло, 1-2 столові ложки меду, перемішати та подавати до чаю.

Порада імунолога: взимку з метою вітамінізації організму потіште себе соками. Звісно, не магазинними соками з пакету, а фрешами.

Дуже корисно пити овочеві соки (з селери, моркви, буряка), розводячи їх водою. А також фреші з журавлини й калини у співвідношенні з водою 1:1 і з додаванням меду

Порада фітотерапевта: регулярно готуйте ці «чарівні» трав’яні чаї й будьте здорові.

Вітамінний чай: візьміть порівну липового цвіту та сухих плодів малини (цінних вітамінами В і С), залийте склянкою окропу, витримайте укутаним близько години, пийте по півсклянки за півгодини до їжі.

Сосновий настій для імунітету: візьміть 1 столову ложку хвої (багата вітаміном С), залийте склянкою води та прокип’ятіть протягом 20 хвилин. Пийте охолодженим, з медом. Увага: хвою не можна вживати дітям раннього віку і людям із серцево-судинними захворюваннями – це сильнодіючі «ліки»!

Напій для відновлення енергетичного балансу: візьміть по 1 столовій ложці сухих плодів горобини (вітамін С, Р, К), шипшини (С, К, Е) та глоду (С, Р) на 200 мл води, прокип’ятіть протягом 5 хвилин. Далі напій треба настояти кілька годин й додати мед за смаком.