Кабачкова ікра: три рецепти з карі, перцем і томатною пастою
Усі варіанти можна приготувати та з'їсти свіжими або законсервувати на зиму
Усі варіанти можна приготувати та з'їсти свіжими або законсервувати на зиму
Власне тому рецепти кабачкової ікри ми подаємо з розрахунку на малі порції – вийде пів літра або літр. Щоб кожна господиня могла спробувати, який рецепт смакує краще, готується простіше, та аж тоді наварити кабачкової ікри досхочу – скільки дозволить врожай кабачків! А їх цього річ вродило!
Фото і рецепт @podsousom
Потрібно:
Готуємо. Овочі миємо, чистимо. З кабачків видаляємо серцевину, якщо в ній є тверді кісточки. Тремо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву також тремо на крупній тертці і обсмажуємо разом на олії до легкого золотистого кольору.
Додаємо кабачок, томатну пасту, соєвий соус і карі, тушкуємо 10 хвилин.
Вливаємо оцет, солимо, перчимо, прогріваємо. Пробиваємо в блендері і смакуємо з гарячими грінками.
Приготуйте грінки: Грінки: 4 незвичні та смачні рецепти для недільного ранку
Потрібно:
Готуємо. Овочі миємо, чистимо. З помідорів знімаємо шкірку, з кабачка виймаємо кісточки. Перець запікаємо в духовці, гарячим загортаємо в харчову плівку, щоб він «спітнів», і тоді легко знімаємо шкірку.
Всі овочі нарізаємо кубиками та обсмажуємо на олії, але дуже бажано окремо: спочатку кабачки, потім моркву, потім цибулю з часником, потім помідори.
Ліниві господині часто тушкують все разом 🙂 А не ліниві з’єднують всі овочі лише після об смаження кожного.
Потім солимо, перчимо до смаку, додаємо лимонну кислоту і тушкуємо на середньому вогні протягом години. Трохи охолоджуємо і перебиваємо блендером до однорідності.
Перекладаємо в банку, охолоджуємо, банку щільно закриваємо і ставимо в холодильник – чекати зими 🙂
Ще 5 незвичних і смачних рецептів з кабачків
Потрібно:
Готуємо. Овочі миємо, чистимо. З кабачків видаляємо серцевину, якщо в ній є тверді кісточки. Нарізаємо кабачки і цибулю великими кубиками, моркву тремо.
Спочатку обсмажуємо цибулю 3 хв, потім моркву 3 хв, а потім додаємо в сковороду кабачки та тушкуємо під кришкою до готовності. Додаємо часник і смажимо ще пару хвилин.
Перекладаємо в блендер, зливши зайву рідину (якщо буде), додаємо сіль, цукор, перець і томатну пасту. Перебиваємо до однорідної маси і додаємо оцет.
Знову обсмажуємо хвилин 10 на середньому вогні під кришкою. Даємо охолонути, перекладаємо у банки. Зберігаємо в холодильнику, поки вистачить сил ікру не з’їсти 🙂
Кабачкова ікра – хороша альтернатива різним намазкам. Маємо ще кілька рецептів: Намазки нашвидкуруч для хлібців чи грінок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: