Салака – це балтійський підвид оселедця атлантичного. Вона містить усі незамінні амінокислоти, які людина не може синтезувати сама і отримує лише з їжі.  Страви з салаки готуються легко та швидко, а філе риби просто тане у роті. Пропонуємо рецепт смачного салату від Ольги Мартиновської, досвідченої шеф-кухарки та судді «МастерШеф. Професіонали»:


САЛАТ «ПАНЦАНЕЛА» З МАРИНОВАНОЮ САЛАКОЮ
Інгредієнти:
  • 100 г маринованої салаки;
  • 200 г кольорових томатів;
  • 1/2 синьої цибулини;
  • 100 г чорного хліба;
  • 1 ст. л. білого бальзамічного оцту;
  • 2 ст. л. ароматної нерафінованої соняшникової олії;
  • сіль та перець;
  • зелена цибуля.
Приготування

Томати нарізати великими шматочками. Хліб злегка підсушити в духовій шафі при температурі 180°С протягом 7-8 хв. Цибулю нарізати якомога тонше –  так значно смачніше. Додати мариновану салаку. Полити олією та додати оцет, сіль і перець.

Перемішати та дати постояти 5-10 хв. перед подачею, щоб з томатів виділилось якомога більше соку, щоб смачно вимочувати хлібом 🙂 А ще маленька рекомендація – ніколи не тримайте томати в холодильнику, так вони втрачають смак і текстуру. Зберігайте їх за кімнатної температури.

Смачного!

Baltic Premium Fish на Facebook, Instagram