Легке меню на вихідні: лінивий пиріг з кабачків, салат з огірків і кеш’ю та сметанно-ягідний мус
Кожна страва – з 4-5 основних інгредієнтів і готується за 10 хвилин
Кожна страва – з 4-5 основних інгредієнтів і готується за 10 хвилин
Готувати у спеку зовсім не хочеться, але треба! Бажано легке і швидке, як наше меню на вихідні: лінивий пиріг з кабачків, до якого за бажання м’ясоїди можуть додати бекон або шиночку, небанальний салат з банальних огірків та освіжаючий десерт, що готується без мороки.
Потрібно:
Готуємо. Кефір трошки підігріваємо у мікрохвильовці. Додаємо в нього соду, розмішуємо і залишаємо для реакції.
Кабачки тремо на середній тертці й відтискаємо сік. Твердий сир також тремо на середній терці.
Змішуємо кабачки, м’який і твердий тертий сир, солимо, перчимо, вбиваємо яйця, перемішуємо. Вливаємо кефір із содою, знову перемішуємо. Останнім всипаємо, просіюючи, борошно. Ще раз ретельно перемішуємо. Якщо маса вийшла надто рідка, можна додати ще борошно.
Форму для запікання змащуємо маслом. Викладаємо масу, розрівнюємо. Випікаємо 30-35 хвилин при 180С.
За 10 хвилин до кінця змащуємо пиріг сметаною (або йогуртом), як варіант – викладаємо зверху нарізаний тонкими скибочками бекон. Знову ставимо пиріг в духовку, щоб сметана або бекон схопилися золотавою скоринкою.
Ще страви з кабачків: 5 незвичних і смачних рецептів з кабачків
Потрібно:
Для заправки:
Готуємо. Часник дрібно січемо і змішуємо з усіма інгредієнтами для заправки. Добре перемішуємо.
Огірок миємо, авокадо чистимо і виймаємо кісточку. Нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Горіхи подрібнюємо. Змішуємо овочі з горіхами. Заправляємо заправкою, солимо, перчимо, їмо!
Якщо плануєте “посидіти” на салатах: Велика чистка: 7 салатів для розвантаження
Потрібно:
Готуємо. Желатин замочуємо і готуємо згідно з інструкцією на упакуванні. Але краще використати менше води, ніж вказано: у цьому разі на 5 г желатину достатньо 50 мл води, решту компенсує сік ягід.
Сметану, цукор і ягоди пробиваємо в блендері до однорідної маси і вводимо, помішуючи, желатин. Розливаємо у склянки і ставимо в холодильник на кілька годин.
Обов’язково красиво сервіруємо стіл, кличемо рідних на обід, смакуємо, стежачи за пальцями – щоб не повідкушувати разом з цими смачнючими стравами 🙂 Можна з келихом вина – українського з нашої добірки: Українське вино: 11 кращих виробників від Закарпаття до Одеси.