Клафуті або лінивий заливний пиріг: рецепт з чотирьох інгредієнтів
Придумали у Франції, готують всі господині світу – швидко, бюджетно і смачно
Придумали у Франції, готують всі господині світу – швидко, бюджетно і смачно
Спершу короткий лікбез, що таке клафуті – у нас в редакції «Українок», наприклад, не всі знали, і нічого в цьому поганого нема. Тому просвіщаємо: клафуті – це французький десерт, щось середнє між запіканкою і пирогом. Фактично, це фрукти або ягоди, залиті солодким, рідким яєчним тістом, схожим на тісто для млинців.
Клафуті випікається у формі для запіканок або кіша і готується дуже просто. Збовтали суміш для тіста, виклали фрукти-ягоди, залили й запекли – все! Цим клафуті або, по-нашому, лінивий заливний пиріг нам і сподобався, коли побачили його рецепт.
У ньому борошно замінене на манку, а ви обирайте на свій розсуд. Так само й фрукти чи ягоди можна класи сезонні або розморожені (тількт треба зцідити талу воду і ягоди підсушити). У рецепті взято вишню.
До тіста можна додати цукор, але в цьому рецепті цукор замінив мед при подачі. Корицю, ванілін, родзинки також додавайте – експерименти з клафуті дозволені!
Потрібно:
Готуємо. З вишні виймаємо кісточки, додаємо кілька крапель коньяку і даємо настоятися 30 хв. Змащуємо маслом форму для випічки (діаметр 20 см) і викладаємо на дно рівним шаром вишню.
Міксером збиваємо яйця з молоком і щіпкою солі. Додаємо манку і перемішуємо. Помішуючи суміш, виливаємо її на вишню і ставимо запікатися в розігріту до 190С духовку на 40 хвилин.
Даємо охолонути (тримаємо себе в руках 🙂 ) і подаємо, поливши медом. Як варіант, можна присипати цукровою пудрою.
Клафуті – хороша ідея для сніданку. Але маємо ще кілька хороший ідей із лавашу, грінками та 8 рецептів яєчні.