Риба в раціоні допомагає швидше відновлюватися. Перевтома, стресові навантаження, звичайна застуда чи одужання після хвороби – в такі періоди медики рекомендують обов’язково збільшити кількість морської риби в меню. Пропонуємо вашій увазі оригінальний рецепт від Ольги Мартиновської, досвідченої шеф-кухарки та судді «МастерШеф. Професіонали».


ЗАПЕЧЕНИЙ БАТАТ ІЗ КОПЧЕНОЮ САЛАКОЮ

Інгредієнти:

  • 100 г копченої салаки;
  • пучок естрагону (тархун);
  • 50 г сметани (20%);
  • 20 г каперсів;
  • 200 г батату (солодка картопля);
  • 20 г вершкового масла;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ст. л. олії;
  • сіль та перець.

Приготування.

Запечіть батат. Розріжте його на половинки чи слайси завтовшки 1,5 см. Покладіть на шматочок фольги, додайте вершкове масло та олію, часник, сіль і перець. Загорніть фольгу у формі човника. Запікайте в духовій шафі 30 хв. за температури 170-180 ⁰С до м’якості та золотавої скоринки.

М’якоть попередньо очищеної копченої салаки змішайте з листочками естрагону та каперсами. Важливо: в естрагоні стебло не їстівне, тільки листочки. На теплий запечений батат викладіть сметану і зверху рибу з каперсами та естрагоном. Можна подавати як основну страву. Солодкуватість та вершковість батату надзвичайно тонко поєднується з копченістю салаки, естрагон додає особливу ноту, а підкреслює все кислинка каперсів.

Baltic Premium Fish на Facebook, Instagram

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: