Рецепт із рибою: запечений батат із копченою салакою
Це поєднання заворожує всіх, хто хоч раз скуштував цю страву
Це поєднання заворожує всіх, хто хоч раз скуштував цю страву
Риба в раціоні допомагає швидше відновлюватися. Перевтома, стресові навантаження, звичайна застуда чи одужання після хвороби – в такі періоди медики рекомендують обов’язково збільшити кількість морської риби в меню. Пропонуємо вашій увазі оригінальний рецепт від Ольги Мартиновської, досвідченої шеф-кухарки та судді «МастерШеф. Професіонали».
Інгредієнти:
Приготування.
Запечіть батат. Розріжте його на половинки чи слайси завтовшки 1,5 см. Покладіть на шматочок фольги, додайте вершкове масло та олію, часник, сіль і перець. Загорніть фольгу у формі човника. Запікайте в духовій шафі 30 хв. за температури 170-180 ⁰С до м’якості та золотавої скоринки.
М’якоть попередньо очищеної копченої салаки змішайте з листочками естрагону та каперсами. Важливо: в естрагоні стебло не їстівне, тільки листочки. На теплий запечений батат викладіть сметану і зверху рибу з каперсами та естрагоном. Можна подавати як основну страву. Солодкуватість та вершковість батату надзвичайно тонко поєднується з копченістю салаки, естрагон додає особливу ноту, а підкреслює все кислинка каперсів.
Baltic Premium Fish на Facebook, Instagram
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: