Головним кольором 2022 року Інститут кольору Pantone оголосив лавандовий. А саме відтінок 17-3938 під назвою Very Peri, у вільному перекладі «дуже красивий». Він дійсно красивий – символ «постійності і енергії», вважають у Pantone.

Цьогоріч вчинили революційно. Вперше за 20 років, що існує традиція обирати колір року, його не обрали з існуючої палітри відтінків, а створили за допомогою цифрових технологій, міксуючи два кольори – синій та червоний.

Розробники Very Peri прагнули втілити в ньому все, що відбувається зараз у метавсесвіті, а також динамізм, креативність, уяву та просування вперед. «Колір року відображає те, що відбувається в нашій глобальній культурі, – зазначає Лорі Прессман, віце-президент Інституту кольору Pantone. – Суспільство продовжує усвідомлювати, що колір є важливою формою спілкування та способом виражати емоції, і складність цього нового синього відтінку з червоно-фіолетовим підтоном наголошує на величезних можливостях, які відкриваються перед нами».

Інститут кольору вибирає головний відтінок, орієнтуючись на те, що відбувається в суспільстві та глобальні тренди. Кольорами 2021 року стали одразу два відтінки: жовтий та сірий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: