Сливовий пиріг з п’яти інгредієнтів, не рахуючи слив
А якщо слив вдосталь – на додачу ще й сливовий солоний тарт із сиром – для гурманів
А якщо слив вдосталь – на додачу ще й сливовий солоний тарт із сиром – для гурманів
На прилавках – гори слив, які хочеш – від класичної угорки до величезних чорнильних куль невідомого сорту. Саме час бодай раз спекти сливовий пиріг – простий, як п’ять пальців і до того ж з п’яти основних інгредієнтів. А спеціально для тих, в кого слив удосталь і кому вже набридли пироги, варення та компоти, маємо гурманський рецепт сливового пирога… солоного з готового тіста. Впевнені, спробуєте раз і приготуєте ще.
Рецепт і фото @ antoninalatayko
Потрібно:
Готуємо. Масло заздалегідь виймаємо з холодильника і розм’якшуємо. Сливи миємо, ріжемо навпіл, виймаємо кісточки.
Змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль. Масло перетираємо і збиваємо з цукром.
Додаємо по одному яйця, перемішуємо. Вливаємо молоко, ваніль і лимонний сік. Перемішуємо. Всипаємо борошняну суміш і ретельно перемішуємо.
Змащуємо форму вершковим маслом або олією, виливаємо тісто, розкладаємо зверху половинки слив. Випікаємо при 180С 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
Приготуйте також:
Рецепт і фото @true.morkvu
Потрібно:
Готуємо. Сливи миємо, ріжемо навпіл, виймаємо кісточку. Нарізаємо цибулю тонкими кільцями, часник тонкими слайдами. Горіхи крупно рубимо. Сир з пліснявою ламаємо на великі крихти.
Ставимо сковороду на середній вогонь, додаємо олію, обсмажуємо цибулю і часник кілька хвилин, додаємо оцет, мед, тримаємо ще 2-3 хв, знімаємо з вогню.
Тісто злегка розкатуємо, робимо бортик 1 см, змащуємо збитим жовтком. Середину проколюємо виделкою.
Змащуємо тісто вершковим сиром, викладаємо цибулю з часником, сливи й запікаємо при 180С 25-30 хв. Дістаємо, посипаємо крихтами сиру з пліснявою та горіхами.
Подаємо на стіл – бажано до вина 🙂 До речі, маємо окрему добірку Українське вино: 11 кращих виробників від Закарпаття до Одеси.