Стати ближчими до глядача, зустрічатися наживо, повернутися до того, з чого все починалося і згадати, хто ми є – такі цілі на новий сезон поставили собі в Театрі на лівому березі. Сезон Клаsика стартує 25 серпня.

Чому КЛАSИКА?

Пандемія змінила світ, а з нею змінилося й життя театрів. Неможливість працювати на повну, перехід в онлайн, обмеження спілкування з глядачами – складові минулого театрального сезону. Тому в новому сезоні Театр на лівому березі хоче повернутися до того, з чого все починалось, згадати, хто ми є. А ми є ТЕАТР! Театр, де є актори і є глядачі. Театр, де відбувається обмін енергією тут і зараз. 

44-й сезон відкривається нещодавньою прем’єрою – виставою «Моменти / Momenti» від італійського режисера Маттео Спіацці. У новій виставі від автора «Сімейного альбому» ми потрапимо у минуле, щоб пройти шлях від початку 1970-х і до Помаранчевої революції у 2004-му. «Моменти / Momenti» – найкращий спосіб відчути зміни в Україні. 

Сезон прем’єр

Сезон обіцяє бути насиченим! 25 вересня буде прем’єра від Стаса Жиркова – драма «Батько», за участю Олега Стефана та Ірини Мак. У жовтні – фізичний театр за античними мотивами – «Одіссею, повертайся додому» від автора VIÑO Євгена Корняга. Також очікуються прем’єри від Тамари Трунової – «Гамлет», від відомої харківської режисерки лялькового та драматичного театру Оксани Дмитрієвої – комедія-водевіль «Одруження Фігаро», від режисерки «Поїхати не можна залишитися» Тані Губрій – вистава-казка. А ще вистави від режисерів Олексія Лісовця, Олександра Середіна та ще одна вистава від Стаса Жиркова

Важливі проєкти

Також в театрі буде розпочато проєкт, в рамках якого шеф-драматург театру Павло Ар’є працюватиме з групою підлітків. Вони досліджуватимуть, що таке театр в сучасному світі. Також театр і надалі розвиватиме спільні проєкти з європейськими колегами з Литви, Білорусі, Німеччини, Чехії. 

3-5 вересня в театрі відбудеться Фестиваль пам’яті Едуарда Митницького «Простір Майстра», де будуть показані його знакові вистави – «Майн Кампф, або Шкарпетки в кавнику», «Три сестри», «Море… Ніч… Свічки», а також відбудуться обговорення, круглі столи та вечір пам’яті.  

А ще до нового сезону театр випустить календар КЛАSИКА за участю акторів. Потримати в руках його можна буде вже найближчим часом. Будьте з нами наживо – приходьте до театру!