Насправді Тетяна Масюк – не лише ювелірна експертка, а й засновниця бренду Jewelry Concept – нашого партнера у циклі статей про ювелірний гардероб. Вона багато років працює з коштовностями і знає про їхню дію не на словах, а з фактів – наукових, професійних та історичних.

Нещодавно пані Тетяні пощастило відвідати одну з найзначніших подій у ювелірному світі – міжнародну виставку Vicenzaoro 2023. Її вразило, що виставка значно перевершувала за розмірами та кількістю відвідувачів з усього світу, включно з України, виставки постпандемійного періоду. Хоча ще кілька років тому подейкували, що з пандемією суспільство та споживання сильно зміняться, і багато речей стануть другорядними. Однак виставка Vicenzaoro 2023 продемонструвала, що прагнення бачити й володіти чимось красивим не зникло – навпаки, зросло.

«Не випадково люкс вважається одним з найбільш швидко відновлюваних сегментів ринку, оскільки люди, які звикли мати щось унікальне, за першої ж можливості повертаються до цього. Не йдеться про якісь нечувані придбання, а про ті речі, які ми носимо із задоволенням багато років, які стають частиною сімейного капіталу, які передають у спадок», – пояснює Тетяна Масюк.

Тетяна МАСЮК,
фахівчиня з формування ювелірного гардероба, авторка лекцій та майстер-класів із ювелірної стилістики.

Має дві вищі освіти, закінчила курси державного Гемцентру з експертної оцінки та діагностики дорогоцінних та напівдорогоцінних каменів, каменів органогенного походження.

Є сертифікованим фахівцем De Beers з оцінки діамантів.

Понад 7 років очолює власний проєкт Jewelry Concept.

У циклі спільних з пані Тетяною та її Jewelry Concept публікацій про ювелірний гардероб ми вже звертали увагу на те, що вартість дорогоцінного каміння та металів, у порівнянні з іншими активами, зростає з року в рік, особливо кольорових дорогоцінних каменів. Окрім того, прикрасу завжди можна відновити, переробити, «апгрейдити». До речі, саме цей ресайклинг, як модно зараз казати, є головною тенденцією 2024 року.

Тобто ювелірні прикраси – це не лише емоція, особливий настрій. Це ще інструмент інвестиції, якщо він зроблений правильно. «Але не забуваймо, що у прикрас і дорогоцінного каміння ще є одна чудова функція: корекція нашого емоційного та психологічного стану», – додає пані Тетяна і розповідає, як за допомогою прикрас підняти свій рівень енергії.

Адже енергія зараз – найважливіший ресурс, який ми маємо…

Прикраса з колекції Jewelry Concept
ЧИСТА ФІЗИКА І ЖОДНОЇ ЕЗОТЕРИКИ

Вплив дорогоцінних металів та каменів на людину має цілком наукове пояснення. Тіло має три рівні електромагнітного поля, енергетичні центри – так звані чакри. А дорогоцінні камені мають унікальну кристалічну решітку. Саме коливання іонів у вузлах кристалічної решітки впливають на хвилі нашого електромагнітного поля і, відповідно, змінюють, вирівнюють нашу енергетику. До того ж прикраси через колір та енергію мають захисний і очищувальний ефект.

Результат правильного носіння прикрас проявиться уже протягом 3-6 місяців приємними змінами у житті. А що значить правильно? От кілька правил.

1. Носіть прикраси на потрібній руці. Права чи ліва – це дійсно має значення.

Права рука – це наш ян. З її допомогою ми залучаємо енергію із Всесвіту на все, що нам необхідно. Це реалізація проектів, досягнення успіху, здоров’я, гроші.

Саме на цій руці рекомендується носити прикраси з жовтого металу, причому не важливо, із золота чи родованого срібла. Тому коли ви починаєте нові проєкти, новий тиждень, проводите семінари, воркшопи, одягніть на праву руку прикрасу з жовтого металу.

Ліва рука – це наш інь. Через неї ми очищаємось і через неї ми ділимося зі світом знаннями, ідеями, звільняємося від негативу та хвороб. Є навіть така практика очищення від негативу: коли починається спадний Місяць, треба носити на лівій руці срібну прикрасу – не менш як тиждень.

Срібло, до слова, рекомендується носити, якщо ви доглядаєте за маленькою дитиною. Цей метал робить нас м’якшими, поблажливішими, менш вимогливими.

Срібло – це суто жіноча енергія. Про нього знали ще на зорі цивілізації. Найголовніше, що воно має антибактеріальний ефект і є корисним для організму

2. Обирайте потрібні форму та символ. Вони зчитуються першими

Наприклад, «Древо життя» – найпотужніший родовий оберіг, символ сили роду. Клевер уособлює чотири стихії: воду, повітря, землю, вогонь. Слон – подолання труднощів, силу, мудрість, багатство.

А щодо форми: перстень із зеленим каменем квадратної форми на мізинці допоможе отримувати задоволення від роботи, діяти рішучіше. Перстень із зеленим каменем прямокутної форми на безіменному пальці – для креативності й розширення бізнесу.

Асиметричні форми теж розвивають креативність, це як внутрішній дозвіл порушувати стандарти й догми. Трикутник поєднає кохання, мудрість та істини

Прикраса з колекції Jewelry Concept
3. Зважайте на розташування прикраси. Кожна частина тіла відповідає за певні завдання

Так, прикраси для голови – це наш зв’язок із Всесвітом, символ влади, родовий оберіг, і це не лише прикраси монарших осіб.

Сережки допомагають розкрити наш творчий потенціал та захищають від чужого впливу.

Прикраси для талії запускають сексуальність. Каблучка – найбільший оберіг та провідник енергії, браслети також допомагають простягати енергію через тіло.

Анклет, тобто браслет, одягнений на праву ногу, з жовтого металу – це швидка допомога в реалізації життєвого проєкту.

Кулони, намиста, одягнені в зоні серцевої чакри – це фокусування на цілях, опрацювання почуттів

ПЕРСОНАЛЬНА ЛІТОТЕРАПІЯ

Літотерапія – це наука про вплив мінералів на людину. Вона налічує понад тисячорічну історію, згідно з якою за допомогою каменів можна:

  • покращити стан здоров’я;
  • регулювати настрій;
  • працювати з нав’язливими станами;
  • вдосконалити навички комунікації;
  • захищати себе від негативу;
  • гармонізувати стосунки;
  • залучити до свого життя любов.
З усього розмаїття каменів варто виокремити такі групи:

Камені, які привертають кохання: рубін, гранат, турмалін, сердолік, бірюза, рожевий кварц. До речі, рожевий кварц – це про любов до себе, до життя. На лівій руці він допомагає ділитися коханням зі світом.

Захисні камені: це насамперед онікс, лабрадорит, гранат. Вони захищають нас від чужого впливу, очищають наш простір (особливо гранат), нейтралізують негатив. Гематит посилює внутрішній стрижень. Шерл дає сили вистояти у будь-яких ситуаціях.

Ще цікавий мінерал – лава, та сама лава, яку можна знайти у місцях виверження вулканів. Вона має неймовірну властивість миттєво очищати від будь-якого негативу. Тобто вона практично обнуляє.

Прикраси з колекції Jewelry Concept

Носити прикрасу з лавою рекомендується не менше пів року

Прикраса з колекції Jewelry Concept

Є й суто жіночі камені, наприклад:

  • сердолік не тільки допомагає розсмоктувати кисти, а й розчиняє внутрішні блоки, виганяючи зі свідомості всі “не можна”.
  • нефрит також налагоджує здоров’я жіночих статевих органів і до того ж наповнює чуттєвістю та впевненістю.
  • перли – це про любов до себе, здоровий егоїзм і вміння говорити, що тобі хочеться саме зараз.

Є камені, які допомагають у діловій сфері:

  • малахіт допоможе відшліфувати майстерність та перетворити витрачені зусилля у прибуток.
  • бронзит – його золотаві вкраплення буквально притягують удачу, щасливий випадок і потрібних людей.
  • хризопраз – цей камінь виводить на зовсім новий рівень доходу.
  • чароїт – найпотужніший генератор ідей.

Найголовніше, що камені не «магічать», а змінюють вас, вашу хвилю – ви починаєте думати на іншій частоті, на інших емоціях і під іншим кутом.

Отож, прикраси й дорогоцінні камені були, є і будуть завжди. Саме зараз їхня цінність зростає. І це те, що дає нам моральну опору і є гарантією збереження та примноження капіталу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: