Заправки до салатів: 10 рецептів на олії та сметані
Для свіжих і запечених овочів та для гарячих страв замість купованого соусу
Для свіжих і запечених овочів та для гарячих страв замість купованого соусу
Могли б зарозуміло назвати це модним словом дрессінги, але суті назва не міняє: заправки до салатів – це те, що ми любимо не менш, ніж самі салати і аж хлібчиком вимакуємо 🙂 Любите так теж? Тоді обирайте до смаку рецепт – на олії, сметані, йогурті чи соєвому соусі, з оцтом і без, з медом чи цукром. Ці заправки можна додавати як до свіжих овочів, так і змащувати варені чи запечені. Ними можна заправляти і квашену капусточку, і смажену картопельку – замість купованого соусу.
Знову ж таки, щоб не забивати собі голову вишуканими назвами на кшталт «французький вінегар» чи «пікантний бальзамік», розділили заправки на два види – на основі олії і на основі йогурту (сметани). Змішати все можна в блендері, а можна не заморочуватися і добре перетерти виделкою. Отож…
В ідеалі готувати заправки до салатів на оливковій олії. Також можна поєднати різні олії (кунжутну, лляну тощо) – беремо 150 мл і готуємо:
В ідеалі такі заправки до салатів краще смакують на так званому грецькому йогурті – беремо 150 мл і готуємо.
Пропорції складників заправок до салатів можна міняти до смаку: хтось любить кисліше, хтось солоніше. Заправки добрі свіжими, можна залишити частину максимум з обіду на вечір або з вечора на сніданок. Смачного, україночки-господиньочки 🙂
Читайте також:
Що спекти з яблуками: чотири перевірені рецепти
Піца «Маргарита»: два перевірені рецепти
Винести гарбуз: 5 простих і смачнючих рецептів