Печиво для тих, хто худне: 5 легких некалорійних рецептів
Морквяне, яблучне, лимонне, горіхове, зернове – і собі, і на подарунок
Морквяне, яблучне, лимонне, горіхове, зернове – і собі, і на подарунок
Так-так, маємо рецепти печива для тих, хто худне: домашнього, натурального і не дуже калорійного, хоч і на цукрі. Знайшли альтернативу купованими наполеонам і кексам на трансжирах – домашнє печиво. З ним не треба довго морочитися, як з тортами. На відміну від них, печиво можна дозувати – дві штучки в день… Ну добре, три 🙂
А ще печиво можна дарувати! Це зараз фуд-тренд: багато кондитерських пропонують красиві подарункові набори різного печива, але за немалі гроші – на всі гостини не накупиш. Дешевше спекти самій кілька видів, зробити асорті, гарно запакувати (маємо вкінці прості, класні ідеї пакування) і сміливо йти в гості не з порожніми руками. Хенд-мейд подарунок 🙂
Потрібно:
Готуємо. Вівсяні пластівці мелемо в кавомолці до стану крихт. Змішуємо з сиром, соком лимона, медом і ретельно перетираємо. Залишаємо на 30-40 хвилин.
Тим часом розігріваємо духовку до температури 180С. Тремо яблуко на середній терці, банан перебиваємо в пюре, додаємо все до сирно-вівсяної суміші. Перемішуємо.
Деко застилаємо пергаментом. Мокрими руками або ложкою викладаємо печиво. Випікаємо 30 хвилин.
Потрібно:
Готуємо. Просіюємо борошно і цукрову пудру в миску або на дошку. Додаємо крупчатку, мак і сіль. Змішуємо. Тремо холодне масло просто в суху суміш. Додаємо цедру лимона і розтираємо все пальцями до стану дрібної крихти.
Додаємо лимонний сік і швидко замішуємо тісто – довго не місимо, щоб не розтало масло. З тіста формуємо кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 35 хвилин.
За цей час розігріваємо духовку до 180С. Виймаємо з холодильника тісто і розкатуємо на присипаній борошном дошці в корж товщиною 4-5 мм. Вирізаємо формочками печиво. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.
Випікаємо 8-12 хвилин – виймайте печиво, як тільки побачите, що його краї вже коричневіють. Будьте пильні: якщо вони занадто підрум’яняться, печиво буде надто сухе.
Потрібно:
Фото і рецепт www.wilkuchnia.pl
Готуємо. Масло має бути охолодженим. Моркву миємо, чистимо і тремо на дрібній тертці. В неї всипаємо борошно, розпушувач і корицю. Ретельно перемішуємо, щоб кожен шматочок моркви був засипаний борошном.
Додаємо цукрову пудру (якщо вона грудками, перетираємо через сито) і масло, нарізане кубиками. Швидко перемішуємо і місимо кульку з тіста. Можна вимісити в комбайні, якщо він є, тоді тісто набуде більш насиченого помаранчевого кольору.
Кульку тіста загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин. За цей час розігріваємо духовку до 180С (верхній і нижній нагрів, без гарячого повітря).
Тісто виймаємо з холодильника, присипаємо зверху борошном, змащуємо борошном також качалку. Розкатуємо тісто до товщини 3-4 мм.
Вирізаємо печиво будь-якими формочками, викладаємо на застелене пергаментом деко, випікаємо 10-15 хвилин.
Потрібно:
Для крему:
Готуємо. З горіхів, какао, яйця, жовтка і цукрової пудри замішуємо тісто. Не лякайтеся: спочатку маса буде розсипатися, продовжуйте вимішувати – тісто ущільниться і схопиться. З цієї суміші формуємо кульки і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Змочуємо в воді звичайну ложку і зовнішнім боком розгладжуємо кожну кульку, щоб поверхня стала гладкою.
Робимо крем. До білків додаємо лимонний сік і цукрову пудру і збиваємо до високої піни. Додаємо крохмаль і ретельно перемішуємо лопаткою або на низькій швидкості міксера. Потім наповнюємо цією сумішшю кондитерський пакет і витискаємо її на печиво. Зверху прикрашаємо ядрами волоських горіхів (або мигдалем).
Розігріваємо духовку до 60С і «підсушуємо» 45-60 хв. Стежимо, щоб не пересушити. Печиво одразу після запікання буде м’яким, але коли охолоне, то затвердіє.
Потрібно:
Для глазурі:
Рецепт і фото www.napolslodko.com
Готуємо. Вівсянку подрібнюємо в кавомолці, але не до стану муки, а до стану крихт. Всипаємо борошно, розпушувач, цукор і сіль. Перемішуємо.
Дуже добре розтираємо з цією сумішшю охолоджене масло. Додаємо молоко, щоб замісити тісто і сформувати кулю. Загортаємо її в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хв.
Розігріваємо духовку до 180С. Дістаємо тісто з холодильника, розкатуємо корж товщиною 5 мм, вирізаємо формочками печиво, проколюємо його виделкою.
Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом. Випікаємо 15-20 хвилин. Даємо вистигнути.
На водяній бані розчиняємо шоколад з молоком. Змащуємо цією глазур’ю печиво, даємо їй схопитися і застигнути.
Читайте також:
Навіть один вид печива, гарно запакований, матиме святковий вигляд. А ще краще скомпонувати для презенту кілька видів печива. Ось кілька хороших прикладів:
Правда ж, гарні ідеї? Надихайтеся, готуйте, смакуйте і створюйте собі та рідним свято 🙂 Веслих свят!