Ресторан новітньої української кухні GALUSHKA KYIV не лише розташований у самому серці Києва (на Бесарабській площі, 5), а й упевнено завойовує центральне місце у столичному гастросередовищі й рушійну роль у популяризації нашої традиційної кухні. Назва ресторану говорить сама за себе – основою меню є галушки та вареники, але в сучасній інтерпретації. Їх «їси, їси і не можеш зупинитися», як зазначається у меню, і ми готові це підтвердити – куштували! Навіть чорні галушки з лососем, галушки від української співачки Солохи з вишенькою і «нашу відповідь італійцям» – галушки «4 сири».

Звісно, окрім цього в меню ресторану є й перші та основні страви з м’яса, птиці, риби, закуски, салати, десерти. Більшість позицій також створена на основі традиційної української кулінарії.

Її підтримка та розвиток – завдання, яке поставили собі співвласники закладу – подружжя Андрій та Олена Ушакови. Вони успішно розвивають такий же ресторан «Галушка» на батьківщині цієї страви – у Полтаві, а в столиці стрімко перетворюють GALUSHKA KYIV у справжній культурний центр і територію яскравих подій. І гастровечері – одна з таких.

Що важливо, гастровечері мають не лише мету “кулінарної дипломатії”, а й благодійну – кошти за участь спрямовуються на потреби військових

Андрій Ушаков та Олена Джежелій у колі зіркових гостей гастровечора в GALUSHKA KYIV, а також кухар Дмитро Чекало, гості вечора і ведучий Михайло Денісов
ВЕЧІР ГАСТРОВІДКРИТТІВ

Гастровечері в GALUSHKA KYIV уже стають доброю традицією – викликають неабиякий інтерес у поціновувачів якісної, сучасної їжі, тим паче з таким «рідним» смаком. У залах ресторану завжди велелюдно, а під час тематичних вечерь – немає жодного вільного місця, і це не дивно.

Адже до формування програми вечора – від меню до подарунків, від ведучого до сомельє – власники підходять дуже відповідально й зважено. Новий гастровечір, який відбувся 29 серпня – саме під завершення літа, не став виключенням.

Ясна річ, у центрі уваги – передусім страви. На цей раз їх для гостей вечора готував зірковий кухар – Дмитро Чекало «Дмитрейшин», учасник шоу «Майстер-шеф» на центральному ТБ. В меню увійшли:

  • тартар із яловичини з мусом із печених у вугіллі баклажанів, козиного сиру та чілі;
  • салат з качиним філе та грильованими персиками в амарето;
  • лазанья з коріння селери-гриль, з яловичими хвостами та сирним мусом;
  • м’ясо рваних ребер з гречетто з зеленої гречки;
  • соковитий ананас на грилі з чілі та морозивом.

І це не просто частування, а кулінарний майстер-клас від кухаря, який у тандемі із зірковим ведучим Михайлом Денісовим і жартують, і залучають гостей до процесу, й розповідають цікавинки про кулінарні традиції українців.

Гастровечері у GALUSHKA KYIV завжди насичені й атмосферні

Кулінарний майстер-клас від Дмитра Чекала та приготовані за його рецептами страви для гастровечері у GALUSHKA KYIV
ІСТИНА У ВИНІ

У точності цього висловлювання гості благодійного гастровечора GALUSHKA KYIV мали можливість пересвідчитися щонайменше п’ять разів – рівно стільки вин пропонувалося до страв. Для кожної – своє, особливе, яке підкреслює відтінки смаку, розкриває смакові рецептори.

Допомагав у цьому партнер ресторану – торговий дім «Вина Світу» та його сомельє Валерій Яворський, який провів професійний фудпейрінг для гостей.

Приємним відкриттям стало крафтове пиво з пивоварні «Августін», яке гості також із задоволенням скуштували.

Біле, червоне, рожеве, ігристе – ці ексклюзивні вина захотілося одразу придбати й смакувати не лише у ресторані, а й вдома

На фото: Валерій Яворський, а також вина ТД “Вина світу”, подані на гастровечері
ПОДАРУНКИ ДОЛІ

Гостинні господарі ресторану подбали й про те, аби кожен гість залишив на згадку про гастровечір не лише нові смаки й незабутні враження, а й приємні подарунки від мережі парфумерно-косметичних магазинів BROCARD. Окрім того, під час вечері відбулися захопливі розіграші від клініки естетичної медицини LEOLINE COSMETOLOGY, велнесцентру SANDLER.UA та ювелірного бренду DNM JEWERLY. Піднесений настрій забезпечувала ще й жива музика!

Шанувальники ресторану вже з нетерпінням чекають наступного гастровечора

На фото: атмосфера гастровечора, його організатори, гості й партнери ресторану GALUSHKA KYIV

Гастровечір – це хороший спосіб поєднати два в одному: зробити добру справу та трошки відпочити у наш непростий час.

Інформацію про наступний гастровечір можна дізнатися на сторінці ресторану в інстаграм. А ще краще не чекати приводу і просто завітати до закладу на сніданок, бізнес-ланч чи сімейну вечерю – показати любов до української кухні на ділі!