Три нові рецепти з редису замість «вічного» салату зі сметаною
Два з них – зі смаженим і запеченим редисом, так ви ще його не куштували!
Два з них – зі смаженим і запеченим редисом, так ви ще його не куштували!
Скільки зараз коштує редис, дівчата, – 10 гривень за пучок? Їж хоч досхочу! Для тих, кому вже «не лізе» редис в одному й тому ж традиційному салаті зі сметаною, маємо три ну дуже смачні і нові рецепти з редису від кулінарних блогерок. Навіть зі смаженим і запеченим!
Рецепт і фото @solopiika
Потрібно:
Готуємо. Грудку промиваємо, обсушуємо, нарізаємо брусками завтовшки 1 см. Солимо, перчимо, збризкуємо половиною порції лимонного соку та олією, залишаємо на 30 хвилин.
Редис миємо. Дрібний ріжемо навпіл, великий – на четвертинки. На пательні розігріваємо масло, викладаємо редис і обсмажуємо на середньому вогні 5-10 хвилин, щоб редис взявся золотавою скоринкою. Викладаємо в миску.
Цибулю ріжемо тонкими кільцями, додаємо до редису, збрискуємо рештою лимонного соку.
На пательні, де смажився редис, обсмажуємо грудку.
В тарілку викладаємо мікс салату, підсмажену грудку, редис з цибулею. Заправляємо кунжутним соусом. Якщо такого у вас нема, готуємо самі: кунжут обсмажуємо на сухій пательні, додаємо лимонний сік до смаку, цукор, соєвий соус, олію, перетираємо в блендері – заправка готова!
Також цікаве: 10 цікавих фактів про могорич
Рецепт і фото @cakes_kras
Потрібно:
Готуємо. Редис і картоплю ретельно миємо щіточкою і обсушуємо. Розрізаємо навпіл або крупними скибками.
Олію змішуємо з подрібненим часником, травами, сіллю і перцем. Заливаємо сумішшю овочі і залишаємо на 15-20 хвилин.
Тим часом розігріваємо духовку до 200С. Деко застилаємо пергаментом, викладаємо овочі – важливо! – в один шар. Запікаємо до золотої скоринки і до готовності картоплі – 20-25 хвилин. Перед подачею посипаємо подрібненою зеленню. Добре смакує із соусом з бринзи чи фети, перетертої з грецьким йогуртом чи сметаною.
Також цікаве: Борщ: історія найвідомішої страви
Рецепт і фото @alisa___cooper
Потрібно:
Готуємо. Розігріваємо духовку до 180С. В спаржі відламуємо кінчик, викидаємо. Спаржу змащуємо олією і ставимо в духовку на 10-15 хвилин. Готовій спаржі даємо трішки охолонути.
Редис миємо і нарізаємо, хто як любить: навпіл, скибками чи тонкими кружечками.
Змішуємо олію, оцет, цукор і гірчицю. В глибоку миску викладаємо спаржу, редис і листя салату. Але не кладіть гарячу спаржу на листя – воно тут же пропариться і втратить хрумкість. Заправляємо, додаємо горіхи, кріп, перемішуємо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: