Якщо ви плануєте пікнік для великої групи друзів, то рецепт сендвічів, приготованих на грилі, стане ідеальним рішенням. Замість звичайного бутерброда, пропонуємо приготувати клаб-сендвіч – багатошаровий бутерброд трикутної форми, який зручно тримати в руках та насолоджуватися його смаком, як швидким перекусом.

Уявіть собі: підсмажений на вогні хліб, що дихає ароматом багаття, з розплавленим сиром, що ніжно обволікає шинку, доповнений свіжим томатом та хрустким листям салату. На сайті https://torchyn.ua/recipes/sendvich-na-hryli ви знайдете багато смачних та оригінальних рецептів. 

Класичний курячий сендвіч із хрустким беконом і солодким перцем

Цей рецепт для пікніка – справжня класика жанру, перевірена часом і поколінням любителів пікніків. Поєднання ніжного курячого філе, хрусткого бекону і солодкого перцю подарує незабутній смак і текстуру.

Інгредієнти: 

  • 6 булочок для бургерів, розрізані навпіл;
  • 3 курячі грудки (приблизно 700 г), нарізані тонкими скибочками;
  • 150 г бекону, нарізаного тонкими скибочками;
  • 1 великий солодкий перець (червоний або жовтий), нарізаний тонкими смужками;
  • 1/2 склянки майонезу Торчин «Європейський»;
  • 1/4 склянки кетчупу;
  • 1 столова ложка гірчиці;
  • 1/2 чайної ложки паприки;
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком;
  • Рослинна олія для змащення гриля. 

Приготування:

  1. Підготовка курки. Курячі скибочки посоліть, поперчіть, посипте паприкою і залиште маринуватися на 15-20 хвилин.
  2. Приготування бекону. Бекон обсмажте на сухій сковороді до хрусткої скоринки. Відкладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
  3. Запікання перцю. Солодкий перець можна злегка обсмажити на грилі до м’якості та появи характерних смужок.
  4. Гриль. Розігрійте гриль. Злегка змастіть решітку рослинною олією. Обсмажте курку на грилі по 3-4 хвилини з кожного боку, до повної готовності.
  5. Збирання сендвічів. На нижню половинку булочки намажте майонез, потім кетчуп і гірчицю. Викладіть на булочку обсмажену курку, бекон і солодкий перець. Накрийте верхньою половинкою булочки.
  6. Подача. Сендвічі можна подавати одразу ж, поки вони гарячі й ароматні.

Вегетаріанський сендвіч із грибами та козячим сиром

Для любителів вегетаріанської кухні ми пропонуємо не менш смачний варіант – сендвіч із грибами та козячим сиром. Поєднання аромату грибів та пікантного козячого сиру створить неповторний смак, який приємно здивує навіть найбільших м’ясоїдів.

Інгредієнти:

  • Шість хлібних виробів для бутербродів;
  • Двісті п’ятдесят грамів шампіньйонів, нарізаних вузькими пластинками;
  • Сто п’ятдесят грамів сиру з козиного молока, порізаного тонкими шматочками;
  • Чверть мірної склянки бальзамічного крему;
  • Дві мірні ложки олії оливи;
  • Один зубець часнику, дрібно посічений;
  • Зелень петрушки, свіжо подрібнена;
  • Кухонна сіль та чорний перець мелений на смак;
  • Олія з рослин для змазування жаровні.

Процес приготування:

  1. Обробка грибів. Обсмажте гриби на пательні з додаванням оливкової олії до досягнення ними м’якої консистенції, потім додайте подрібнений часник і протушкуйте ще близько трьох хвилин. Додайте солі та перцю за власними уподобаннями.
  2. Збагачення смаку. Влийте бальзамічний оцет до грибів і ретельно перемішайте.
  3. Обсмажування на грилі. Нагрійте гриль. Підготуйте булочки, трохи підсмаживши їх на розігрітому грилі.
  4. Збирання сендвічів. На нижню частину булочки викладіть гриби, потім скибочки козячого сиру. Посипте свіжою петрушкою. Накрийте верхньою частиною булочки.
  5. Подача. Подавайте сендвічі на грилі теплими.

Сендвіч із тунцем і авокадо – для любителів морепродуктів

Цей рецепт потішить любителів легких і освіжаючих літніх страв. Поєднання ніжного тунця, кремового авокадо і хрусткого салату створить неповторний смак і текстуру.

Інгредієнти:

  • 6 булочок для сендвічів;
  • 2 банки консервованого тунця в олії, злити олію;
  • 1 стиглий авокадо, нарізаний тонкими скибочками;
  • 1/2 склянки листя салату;
  • 1/4 склянки майонезу;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • Сіль та чорний мелений перець до смаку;
  • Олія для змащування гриля.

Приготування:

  1. Заправка. Розімніть виделкою тунця. Додайте майонез, лимонний сік, сіль і перець. Перемішайте.
  2. Гриль. Розігрійте гриль. Злегка підсмажте булочки.
  3. Збирання сендвічів. На нижню половину булочки викладіть листя салату, тунцеву масу і скибочки авокадо. Накрийте верхньою частиною булочки.
  4. Подача. Подавайте сендвічі відразу ж.

Соуси для сендвічів

Для того щоб ваші сендвічі були ще смачнішими, можна використовувати різні соуси. Спробуйте додати до них песто, гуакамоле, сирний соус або чилі соус. Експериментуйте та знаходьте свої улюблені поєднання!

Додаткові поради

  • Для більш цікавого смаку, можна додати до сендвічів різні овочі: помідори, огірки, цибулю.
  • Не забувайте про безпеку продуктів. Усі інгредієнти мають бути свіжими та якісними.
  • Зберігайте готові сендвічі в контейнері, щоб зберегти їхню свіжість.

Приємного апетиту та незабутнього пікніка! Сподіваємося, що наші рецепти допоможуть вам швидко та смачно нагодувати ваших гостей і отримати максимальне задоволення від відпочинку на природі!