Рецепти соусів: лечо з перців, конфітюр із помідорів і чатні з груш
Ці соуси смакують з м'ясом, сирами, грінками – свіжими і як консервація на зиму
Ці соуси смакують з м'ясом, сирами, грінками – свіжими і як консервація на зиму
У кого, дівчата, врожай перців, зелених помідорів та груш на дачах? Хто дивиться на це фруктово-овочеве розмаїття на базарі і не знає, що ще такого смачного приготувати, поки сезон? Маємо три ідеї: запозичили в різних гастроблогерок рецепти томатного лечо, помідорового конфітюру і чатні з груш. Хоча, по суті, це просто соуси, але дуже смачні!
Фото і рецепт @podsousom
Потрібно:
Готуємо. Перці миємо, виймаємо серцевину, складаємо в пакет і ставимо на 5-6 хвилин у мікрохвильовку на максимальну потужність. Або ж запікаємо у духовці до готовності в рукаві для запікання.
Даємо повністю охолонути. Знімаємо шкірку. Ріжемо кожен перець великими кубиками. Змішуємо томатний сік з оцтом, цукром, сіллю і перцем, доводимо до кипіння. Опускаємо в маринад перець, варимо разом 5 хв. Даємо охолонути, перекладаємо в банку. А краще зразу смакуємо!
Приготуйте також: Запечена картопля: 5 цікавих рецептів простої страви
Фото і рецепт @inn577
Потрібно:
Готуємо. Помідори миємо, видаляємо плодоніжки, ріжемо дрібними кубиками. Лимон нарізаємо тонкими скибочками. Засипаємо цукром і залишаємо на 30-60 хв до виділення соку.
Перець ріжемо кільцями разом з насінням. Додаємо до помідорів, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Варимо на великому вогні 10 хв, далі на слабкому вогні уварюємо до прозорості майже вдвічі, періодично помішуючи, близько 40-50 хв. Додаємо оцет, даємо знову закипіти і розкладаємо по стерилізованих банках.
Смакує з м’ясом, а особливо з канапками з козиним м’яким сиром.
Корисний список: 13 кращих українських виробників сиру: від бринзи до брі
Фото і рецепт @podsousom
Потрібно:
Готуємо. Груші чистимо і нарізаємо кубиками по 2 см. Цибулю нарізаємо такими ж кубиками і разом з грушею викладаємо в велику товстостінну каструлю. Додаємо всі спеції, цукор, сіль і оцет. Доводимо до кипіння, потім варимо на повільному вогні протягом 1 години, періодично помішуючи.
Простерилізуйте банки для консервації. Заповніть кожну банку доверху чатні, щільно закрийте кришками, переверніть і залиште до повного охолодження.
А якщо у вас, дівчата, вдосталь базиліку, і ви любите зелені соуси, то приготуйте заразом Песто: рецепти італійського соусу по-українськи. Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: