Рецепт для вихідних: воловани з копченою салакою
Переможниця шоу «МастерШеф» та суддя «МастерШеф. Професіонали» Ольга Мартиновська ділиться секретами приготування
Переможниця шоу «МастерШеф» та суддя «МастерШеф. Професіонали» Ольга Мартиновська ділиться секретами приготування
Воловани – це такі собі «відкриті пиріжечки» з листкового тіста. Своєрідне відлуння з минулого: наші улюблені бутерброди з маслом та шпротами, але по-новому, зазначає Ольга Мартиновська і показує, як їх приготувати.
Потрібно:
Готуємо. Тісто розморожуйте в холодильнику, нехай поволі відтане. У жодному разі не робіть цього в мікрохвильовці чи духовці. З розмороженого тіста виріжте кружечки діаметром 6-7 см.
На один волован нам потрібно два кружечка з тіста. Всередині одного з них прорізаємо ще один круг діаметром 3-4 см, але цю серединку не дістаємо, а лишаємо. Цільний кружечок по периметру змащуємо жовтком і кладемо зверху другий (той, що з прорізаною серединкою). Ставимо на пергаментний папір на деко та випікаємо 20-25 хв за температури 180⁰С. І от тепер, коли воловани спіклись, ми дістаємо ту серединку, яку вирізали. Таким чином, маємо порожнину всередині – для чого і було потрібне це внутрішнє коло. Готовий волован всередині змащуємо якісним вершковим маслом, кладемо копчену салаку в олії та зелень салату. Нехай смакує!