Рецепт для вихідних: три швидкі «пироги» з готового листкового тіста
Завиванець з сиром та зеленню, трикутники з яйцем і цибулею і швидка «піца»
Завиванець з сиром та зеленню, трикутники з яйцем і цибулею і швидка «піца»
У вихідні (зрештою, як і в інші дні 🙂 ) не хочеться довго стояти біля плити, але хочеться, щоб всі понаїдалися і не чіплялися з вічним питанням «А що є смачненького?». У цьому разі швидкі рецепти із замороженого готового тіста – паличка-виручалочка. Побачили у фудблогерок три швидкі листкові «пироги» (точніше, завиванець, трикутнички і «піцу»), вже приготували, скуштували і в найближчі вихідні знову приготуємо – адже справді смачно і готується просто.
Рецепт і фото з інстаграм-сторінки @happy_poli
Потрібно:
Готуємо. Розморожуємо тісто. Сир, зелень і часник подрібнюємо в блендері. Додаємо 1 яйце, сіль, перець. Перемішуємо.
Тісто розгортаємо і присипаємо злегка борошном. Розкатуємо прямокутний пласт. Викладаємо начинку, залишаючи по 1,5-2 см з країв. Згортаємо рулет. Жовток збиваємо з молоком і змащуємо цією сумішшю по всій довжині рулета. Щедро присипаємо зверху насінням.
Випікаємо при 180С 25-30 хвилин.
Якщо матимете дещо більше часу, радимо також рецепт потіци з сиром та естрагоном — ви будете в захваті від цієї випічки.
Рецепт і фото з інстаграм-сторінки @voitofrukt
Потрібно:
Готуємо. Розморожуємо тісто. Відварюємо яйця, чистимо, ріжемо кубиками. Цибулю миємо, подрібнюємо, змішуємо з яйцями.
Тісто присипаємо мукою, розкатуємо і ріжемо на квадрати розміром 10 на 10 см.
На половину кожного квадрата (на трикутник) викладаємо начинку і накриваємо другою половиною. Гарненько защипаємо краї (можна виделкою, занурюючи її в борошно, щоб не прилипала). Жовток збиваємо з молоком і змащуємо цією сумішшю кожен трикутник. Зверху посипаємо кунжутом.
Випікаємо в розігрітій до 180С духовці 25-30 хвилин до рум’яного кольору.
Рецепт і фото з інстаграм-сторінки @narisovano
Потрібно:
Готуємо. Тісто розморожуємо, розкатуємо і формуємо по краю бортики.
Горошок заливаємо окропом. Залишаємо на пару хвилин, воду зливаємо, горошок просушуємо в паперовому рушнику. Зелень подрібнюємо.
Для начинки змішуємо: рікотту, сир, спеції, зелень і горошок (або те, що вирішите покласти замість нього). Якщо маса здається рідкою, можна додати крохмаль. Перемішуємо. Викладаємо начинку на тісто. Випікаємо при 180С 20-25 хвилин. Через 10-15 хвилин запікання тісто і начинку змащуємо сметаною (пензликом). Так начинка не підгорить, а скоринка тіста красиво зарум’яниться.
Смачних вихідних, українки 🙂
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: