Недільні сніданки мають бути «відпочинковими», тобто неквапливими, смачними з усіма членами родини за гарно сервірованим столом. З цією установкою продовжуємо нашу традиційну рубрику”рецепт вихідного дня”, коли зранку є час щось приготувати. Зрештою, наші рецепти сніданків багато часу й не потребують 🙂 Пропонуємо три на вибір, їх можна розподілити на три найближчі вихідні або приготувати зараз – кожному члену родини свою страву: сирна паляниця, тости з яблуком і магкейк (так по-модному тепер називають запіканки або кекси, запечені у кухлі та мікрохвильовці). З нього і почнемо!

Вівсяний магкейк

Рецепт і фото @podsousom, розрахований на 1 порцію.

Вівсяний магкейк, рецепт сніданку

Потрібно:

  • банан дуже стиглий – 1/2 великого або 1 маленький;
  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 30 г;
  • яйце – 1 шт;
  • мед або фрукти за бажанням.

Готуємо. В мисці розімнемо виделкою банан. Додаємо яйце і добре розмішуємо. Вводимо в суміш вівсяні пластівці і ще раз розмішуємо.

Беремо суху невелику ємність або жаротривку чашку, кухоль, змащуємо маслом, викладаємо в неї суміш і ставимо або в мікрохвильовку на 3 хвилини на максимальну потужність або в розігріту до 200С духовку на 20 хвилин.

Готовий магкейк, діставши з духовки чи мікрохвильовки, треба перевернути, щоб він різко випав з ємності, в якій запікався, як «пасочка». Якщо не вдасться – не страшно, магкейк можна їсти в посудині. Полийте зверху медом або фруктами – буде ще смачніше 🙂


Тости з камамбером та яблуком

Рецепт і фото @solopiika, розрахований на 3 порції.

Рецепт тостів, тости з камамбером та яблуком

Потрібно:

  • білий хліб – 10 шматочків;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 120 мл;
  • яблуко – 1 велике;
  • камамбер або крем-сир – 100 г;
  • масло для смаження;
  • ваніль, кориця;
  • варення.

Готуємо. Яйця збиваємо з молоком, ваніллю та корицею. Яблука чистимо і нарізаємо тонкими скибками, кружальцями або слайсами.  Камамбер нарізаємо не товстими слайсами.

Викладаємо на один шматок хліба сир, на інший – яблука. Складаємо обидва шматки хліба сандвічем (сир та яблука всередині) і вмочуємо в яєчну суміш.

Обсмажуємо на добре розігрітій і змащеній маслом пательні по 2-3 хвилини з кожного боку.

Яблука можна замінити варенням, бажано з кислинкою (аґрусове, сливове).


Сирна паляниця

Фото і рецепт @pp_basis, розрахований на 2 порції

Сирна паляниця, рецепт сніданку, сніданок вихідного дня

Потрібно:

  • твердий сир – 200 г;
  • кефір – 200 мл;
  • борошно (бажано рисове) – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль, перець до смаку;
  • олія або масло для смаження;
  • зелень за бажанням.

Готуємо. Сир тремо на терці. Зелень подрібнюємо. Збиваємо яйця, додаємо кефір і знову збиваємо. Додаємо тертий сир, добре вимішуємо, солимо, перчимо. Всипаємо борошно, перемішуємо ретельно. Додаємо зелень.

Добре розігріваємо пательню і змащуємо жиром. Викладаємо масу і рівномірно розподіляємо по всій поверхні пательні. Обсмажуємо з обох боків на маленькому вогні під кришкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: