Недільний сніданок на вибір: сирна паляниця, тости з яблуком або магкейк
Три рецепти, які сподобаються і чоловікам, і дітям
Три рецепти, які сподобаються і чоловікам, і дітям
Недільні сніданки мають бути «відпочинковими», тобто неквапливими, смачними з усіма членами родини за гарно сервірованим столом. З цією установкою продовжуємо нашу традиційну рубрику”рецепт вихідного дня”, коли зранку є час щось приготувати. Зрештою, наші рецепти сніданків багато часу й не потребують 🙂 Пропонуємо три на вибір, їх можна розподілити на три найближчі вихідні або приготувати зараз – кожному члену родини свою страву: сирна паляниця, тости з яблуком і магкейк (так по-модному тепер називають запіканки або кекси, запечені у кухлі та мікрохвильовці). З нього і почнемо!
Рецепт і фото @podsousom, розрахований на 1 порцію.
Потрібно:
Готуємо. В мисці розімнемо виделкою банан. Додаємо яйце і добре розмішуємо. Вводимо в суміш вівсяні пластівці і ще раз розмішуємо.
Беремо суху невелику ємність або жаротривку чашку, кухоль, змащуємо маслом, викладаємо в неї суміш і ставимо або в мікрохвильовку на 3 хвилини на максимальну потужність або в розігріту до 200С духовку на 20 хвилин.
Готовий магкейк, діставши з духовки чи мікрохвильовки, треба перевернути, щоб він різко випав з ємності, в якій запікався, як «пасочка». Якщо не вдасться – не страшно, магкейк можна їсти в посудині. Полийте зверху медом або фруктами – буде ще смачніше 🙂
Рецепт і фото @solopiika, розрахований на 3 порції.
Потрібно:
Готуємо. Яйця збиваємо з молоком, ваніллю та корицею. Яблука чистимо і нарізаємо тонкими скибками, кружальцями або слайсами. Камамбер нарізаємо не товстими слайсами.
Викладаємо на один шматок хліба сир, на інший – яблука. Складаємо обидва шматки хліба сандвічем (сир та яблука всередині) і вмочуємо в яєчну суміш.
Обсмажуємо на добре розігрітій і змащеній маслом пательні по 2-3 хвилини з кожного боку.
Яблука можна замінити варенням, бажано з кислинкою (аґрусове, сливове).
Фото і рецепт @pp_basis, розрахований на 2 порції
Потрібно:
Готуємо. Сир тремо на терці. Зелень подрібнюємо. Збиваємо яйця, додаємо кефір і знову збиваємо. Додаємо тертий сир, добре вимішуємо, солимо, перчимо. Всипаємо борошно, перемішуємо ретельно. Додаємо зелень.
Добре розігріваємо пательню і змащуємо жиром. Викладаємо масу і рівномірно розподіляємо по всій поверхні пательні. Обсмажуємо з обох боків на маленькому вогні під кришкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: