Мити по десять разів на день руки, як робимо всі зараз, – це дуже добра справа, яку здалося б робити й у звичний час. Але чим частіше бачиш свої руки, тим більше помічаєш змін: шкіра тонка, зневоднена, часто як пергамент – типова проблема після зимово-весняних прохолод, обігрівачів, посудних «фейрі». Плюс, будемо чесні, вікові зміни – нам не по 25.

А зараз ще й спиртова дезінфекція, гумові рукавички, які сушать шкіру. До того ж, вимушена пауза з манікюром – салони ж на карантині. Звичайне намазування на ходу (і то якщо не забудеш) першим-ліпшим кремом вже не рятує і не є належним доглядом за руками. І це турбує. Тому загуглили: «як врятувати шкіру рук». Прочитали – від народних порад на кшталт олійних масок до парафінотерапії. В дієвість перших не дуже віримо, а салонні процедури по догляду за руками зараз недоступні та й недешеві і дають лише разовий ефект, а потрібен постійний. В ідеалі – натуральний, адекватний за ціною, бажано ще й від українського виробника – зараз своїх треба підтримувати. Загуглили ще раз: «догляд, руки, українська косметика». І знайшли – «Нові ручки», комплекс для догляду, органічні складники, без «хімії» і парабенів – наша ЯКА створила, а їй вже, на хвилиночку, 15 років – перевірений часом бренд.

Чарівне тріо для рук

Комплекс складається з трьох засобів: скраб, денний і нічний креми. Кожен можна купити окремо, але для неідеальної шкіри рук потрібні всі три продукти одразу. Це не маркетинговий хід – ми ж досвідчені журналісти, і такі ходи зчитуємо. “Нові ручки” – спеціально розроблений косметологами і дерматологами комплекс, де в кожного засобу – своє завдання, але для спільної дії.

Наприклад, скраб для рук: його давно треба було додати в догляд – для ефективності кремів і для їх… економії. Мало хто задумується, що верхній шар шкіри рук часто загрубілий – це омертвілі клітини. Крізь них, як крізь панцир, зволожуючі і пом’якшуючі компоненти майже не проникають. Інша справа після скрабу – він зайвий епідерміс делікатно знімає. ЯКА розробила його з пудрою перлин – не тому що звучить красиво. Перлини – це натуральний білок конхіолін та різні амінокислоти, які добре зволожують і тонізують шкіру. У вигляді пудри це ще й природний абразив – не «дере», а м’яко «стирає» омертвілі клітини і не подразнює шкіру, принаймні скраб «Нові ручки» від ЯКА.

Це спеціально розроблений косметологами і дерматологами комплекс для рук, де в кожного засобу – своє завдання

Денний і нічний креми – так, для рук теж окремі. Ми давно розділяємо денний і нічний догляд за обличчям, але чомусь руки досі мажемо універсальним кремом. Коли вони захищені, шкіра молода, здорова – так, можна обмежитися одним. Але після зими і антисептиків потрібні денний і нічний – в них принципи дії різні. Перший – легкий, зволожуючий, швидко поглинається: нанесли і за п’ять хвилин займаємося звичними справами. Другий створений для живлення: його жирні олії, вітаміни та інші компоненти працюють всю ніч, щоб на ранок шкіра оздоровилась. Ці види кремів різні й за складом. Денний крем “Нові ручки” – з екстрактом секреції равлика, за консистенцією невагомий як гель, лягає тонким шаром. Нічний крем цієї лінії ЯКА – з алое вера, більш щільний за текстурою і більш інтенсивний. Вони діють в комплексі, посилюючи і підтримуючи дію.

А для ніжного догляду за шкірою під пахвами радимо звернути увагу на дезодоранти від Yves Rocher, у яких поєднані натуральність та ефективність.

Комплексний підхід

До речі, комплекс – це не лише засоби, це й послідовне застосування. Спершу використвуємо скраб: достатньо 2-3 рази на тиждень, можна ввечері – процедура, до слова, дуже заспокоює. Спочатку миєш руки, витираєш, але не насухо (шкіру треба залишити трохи вологою), потім наносиш скраб, м’яко масажуєш кілька хвилин (особливо огрубілі ділянки) і… мрієш:) або підсумовуєш день. Теплою водою скраб легко змивається, після цього – крем. Денний крем рекомендується наносити щоразу після миття рук, і зараз він має бути в сумочці разом з антисептиком. Нічний крем розподіляють плавними масажними рухами, починаючи від нігтів вгору до зап’ястя, ніби надягаючи рукавички, втираючи в кожен палець, включаючи нігтьову пластину і кутикулу, що вкрай важливо в період без манікюру. Надлишки крему можна промокнути паперовою серветкою. І помилуватися, як на очах «оживає» шкіра, як бачиш свої “нові ручки” – готові до часу, коли можна буде знову вітатися. Він скоро повернеться. Віримо!

Для краси шкіри, її сезонного оновлення, детоксу і живлення тіла зверніть також увагу на скраби-гоммажі від Yves Rocher.

Фото надані компанією ЯКА, а також з відкритих джерел.