Сезон вітамінізації: як правильно зберігати свіжі фрукти і ягоди
П’ять секретів і чотири інноваційні функції холодильників, які в цьому допоможуть
П’ять секретів і чотири інноваційні функції холодильників, які в цьому допоможуть
Нарешті прийшла фруктово-ягідна пора – час набиратися природних вітамінів, особливо важливих зараз для підтримки здоров’я та імунітету. Щоб отримати максимум користі від улюблених полуниці, малини, черешні і смакувати завжди свіжими, соковитими, їх потрібно правильно зберігати. Експерти з побутової техніки Gorenje мають щодо цього кілька порад.
Мити фрукти бажано лише перед вживанням. Але якщо ви вирішите очистити їх перед зберіганням, то після миття добре обсушіть на паперових рушниках. Посуд для зберігання застеліть паперовою серветкою.
Знімайте плівку, відкривайте пакування, не накривайте кришками – це забезпечить навколо фруктів циркуляцію повітря і зменшить вологість, яка спричиняє їх псування.
Складаючи кількома шарами, ви збільшуєте ризик появи вм’ятин, тріщин на нижніх шарах від ваги верхніх. Пошкоджені фрукти швидше псуються, з’являється гниль і пліснява.
Відкладіть порцію, яку хочете посмакувати, решту – в холодильник. Навіть година перебування в прогрітій літнім теплом квартирі створить парниковий ефект: фрукти дозріють і перезріють. В холодильнику вони можуть зберігатися свіжими навіть тиждень. Камера Gorenje NatureFresh імітує природні умови, підтримує процес фотосинтезу.
В холодильниках Gorenje спеціально створений «контейнер свіжості» CrispZone. Він зберігає фрукти значно довше завдяки низькій температурі, автоматичному контролю вологості SmartHumidity і спеціальній фітопідсвітці VitaLight, яка підтримує природний процес дозрівання і зберігає у фруктах максимум вітамінів. Те, що потрібно для здоров’я! 🙂