У журналістиці з 16 років. Спеціалізується на темах криміналу, правозахисної діяльності та судової системи. У березні 2022 року під час спроби потрапити в заблокований російськими військовими Маріуполь була на тиждень затримана окупантами за підозрою у шпигунстві, йдеться у профілі Вікторії Рощиної на сайті «Української правди». У цьому медіа журналістка працювала як позаштатна авторка.

За інформацією «Української правди», у березні 2022 року окупанти заарештували Вікторію у Бердянську і утримували 10 днів. Попри це журналістка продовжувала робити репортажі для «УП» з тимчасово окупованих Криму, Маріуполя, Донеччини. Але у серпні 2023 року вона зникла безвісти. У травні цього року міністерство оборони росії надіслало підтвердження батькові Вікторії – Володимиру Рощину про її перебування в ув’язненні і тим самим визнало факт незаконного утримання української журналістки.

Сьогодні стало відомо про її смерть в ув’язненні. “На жаль, інформація про смерть Вікторії підтверджена. Ми знали Вікторію. В 2022 році вона робила матеріали в координаційному штабі, тому для нас це надзвичайно сумна новина і для всієї української журналістики”, – цитує “Українська правда” слова керівника пресслужби координаційного штабу Петра Яценка, сказані в ефірі телемарафону.

За інформацією ГУР, Вікторію мали обміняти найближчим часом разом з іншими полоненими. Її мали етапувати до в’язниці “Лефортово” у Москві, аби підготувати повернення в Україну, повідомив представник ГУР Андрій Юсов у коментарі “Суспільному”, також цитує його слова «Українська правда».

російська сторона факт смерті Вікторії Рощиної не підтвердила. Поки.

Світла пам’ять ще одній убитій українці.