Книжки до столу: 7 найкращих українських видань про їжу
Серед них, зокрема, – книги Євгена Клопотенка, Даші Малахової та Зоряни Івченко
Серед них, зокрема, – книги Євгена Клопотенка, Даші Малахової та Зоряни Івченко
Багато хто зізнається, що цьогоріч бракує натхнення на святковий стіл. Але відзначати особливі дні смачною їжею важливо: психологи стверджують, що святкові страви приносять нам приємні спогади про щасливі моменти разом із родиною та друзями. Крім того, кулінарні традиції – важлива частина нашої культурної спадщини та історії. І нарешті ніщо так не зближує родину та друзів як спільне приготування їжі та святкування!
Саме тому ми разом із національною книжковою платформою Yakaboo пропонуємо добірку для кулінарного натхнення та свідомого вибору рецептів, а також радимо скористатися приємними знижками під ялинку!
Даша Малахова
Це не просто книжка рецептів кулінарної експертки, а ідеальний подарунок собі, подрузі, мамі, доньці. Це подарунковий комплект з бездоганно ілюстрованої книги смачних і здорових рецептів, кулінарний онлайн-курс та листівка з автографом авторки,. І все це у стильному подарунковому упакуванні.
Для Даші кухня – місце сили й відпочинку. Вона залюбки ділиться своєю філософією, кулінарними секретами й родинними рецептами натуральних та простих страв – смаколиками з дитинства, стравами для романтичних вечорів на двох чи гучних вечірок, найкращим з української кухні та розмаїттям страв для прихильників здорового харчування.
Євген Клопотенко
У чому секрет популярності рецептів від Євгена Клопотенка? По-перше, це завжди здорова їжа. По-друге, це завжди шанобливе ставлення до стародавніх, почасти забутих українських страв та сміливі адаптації під нові уподобання та технології приготування. За 70-ма авторськими рецептами, які пропонує шеф у цій книзі, кожен може накрити розкішний святковий стіл: хоч на Новий рік, хоч для дитячого дня народження і навіть до весілля.
Тут є все найнеобхідніше до святкового столу: коктейлі, закуски, основні страви, десерти. А ще ця книжка з особливою обкладинкою, до неї можна прикласти смартфон і отримати відеорецепти.
Зоряна Івченко
Борщ та вареники? Українська кухня – це набагато більше і цікавіше. Фуд-блогерка Зоряна Івченко, авторка понад двох десятків кулінарних книжок, пропонує ідеї для відродження давніх рецептів та створення власних на базі тих продуктів, які дарує нам щедра українська земля.
У вас все вийде: рецепти авторка готувала сама, перевіряючи складники та пропорції. Рецепти створення закусок, перших та других страв, десертів супроводжуються світлинами Зоряни в улюбленому рустикальному стилі. Отож гортайте, обирайте страви й готуйте разом із Зоряною Івченко – смачно й по-українському щедро!
Лінда Шу
Овочеві страви та спеції – основа здорового харчування. Втім, наше щоденне овочеве меню зазвичай досить одноманітне. Лікарка й шеф-кухарка Лінда Шу пропонує безліч простих та смачних ідей з усього світу: сніданки, основні страви, гарніри та десерти з екзотичними й вишуканими назвами.
Поєднання овочів та спецій забезпечить гарне самопочуття та поліпшує ваш зовнішній вигляд, настрій та працездатність. Створюйте неповторний стиль вашої кухні з рецептами пудингів й кімчі, бургерів й хумусу, арахісового пуншу і тринідадських вареників, а ще, звичайно, найрізноманітніших спецій та трав.
Wine Simple. Про вино від сомельє світового класу
Крістін Мюльке, Альдо Сом
Який же святковий стіл без доброго вина? Не знаєте, яке вино краще пасує до певних страв? Боїтеся куштувати щось нове й незвичне? Тоді вам знадобиться доступний, зрозумілий та дотепний путівник світом вин із корисними порадами та цікавою інформацією.
Перше, що радить автор, відомий сомельє, зрозуміти, які вина любите саме ви. Для цього – читайте та дегустуйте, а потім повертайтеся до розділу «Вино і їжа», щоб з’ясувати, з чим подавати улюблені напої вдома. Найголовніше, насолоджуйтесь, не лякайтеся і будьте відкриті до нового.
Марина Гримич, Ігор Лильо, Олена Брайченко, Віталій Резніченко
Це видання з української кулінарної дипломатії, тобто для тих чудових розмов, коли ви знайомите з нашими стравами іноземців. Кожен рецепт має свою історію виникнення, створювався та змінювався у певному історичному контексті.
Але найцікавіше те, що такий погляд на наші кулінарні традиції потрібний в першу чергу нам, українцям. У книжці чимало рецептів популярних страв, до роботи над якими було запрошено кухарів-професіоналів. Книжка розповідає про українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини нашої батьківщини та вчить готувати страви, які закохують в Україну.
Їж як тварини. Природа здорового харчування
Девід Робенґаймер, Стівен Джей Сімпсон Тварини точно знають скільки і чого повинні їсти. Колись такий само інстинкт правильного раціону був і у людей, але звідки ж взялося наше нестримне святкове переїдання?
Автори дають відповіді на ці питання у своєму новаторському дослідженні про харчову поведінку найрізноманітніших тварин у різних куточках світу. Результатом дослідження стала нова теорія харчування, яка дає змогу зрозуміти небажані побічні ефекти химерних дієт, контролювати здорове харчове середовище навколо себе і зрозуміти, що смачне і корисне — це невід’ємні складові правильного харчування.