Знайшли поки лише в Києві. Якщо знаєте такі точки в інших містах – діліться! Бо такі, як ми – що скуповують штани на розмір менше, «бо я схудну», не мають кому віддати свої светри, які вже розподобалися чи вийшли з моди, або отримують у подарунок ну зовсім не в своєму стилі шалик – є не тільки в столиці. Викидати такі речі шкода, носити не будеш, складати ніде – шафа не гумова. Зате є ті, хто прийме їх з радістю і вдячністю.

Червоний Хрест

Найвідоміша благодійна організація приймає не тільки непотрібний одяг, а також медикаменти з терміном дії і цілий медичний інвентар на кшталт милиць, інвалідних колясок, грілок. Речі будуть розподілені серед нужденних. Відділення організації є в усіх районах Києва, адреси уточнюйте за телефоном (044) 235 80 00.

Мурахи

Це онлайн-платформа, де можна викласти будь-яку непотрібну річ, але в хорошому стані і не тільки одяг. Приймають і електроніку, і книги, і побутові речі. Ви можете ставити ціну на товар, але гроші за продаж будуть спрямовані на благодійність. Сервіс дозволяє відстежити, куди саме.

Банк одягу

Ця громадська ініціатива на підтримку малозабезпечених верств населення. Тут візьмуть будь-який одяг, головне, щоб в нормальному стані. Речі приймають по суботах з 12.00 до 14.00 на вул. Щусєва, 34/1, цокольне приміщення із заднього боку 16-ти поверхового будинку. Контактний телефон (093) 574 44 24.

Читайте також: Де купити кухонний текстиль – якісни, натуральний і за оптимальну ціну

Laska Charity Store

Це водночас благодійний і комісійний магазин. Тут приймають старий і новий одяг, взуття, паски, шалики, хустки, сумки, біжутерію, навіть платівки, лампи, вази та інший домашній скарб – чистенький, гарненький, не зношений. Можна не тільки віддати речі, а й собі шось купити і зробити тим самим добру справу: гроші «Ласка» перераховує у проекти «Таблеточки» і в Гостомельский притулок для тварин. Також у «Ласці» проводять різні майстер-класи і соціальні акції. Навіть допомагають людям с обмеженими можливостями – вони роблять чудові екоковрики із зовсім зношених чи непроданих речей.

«Ласка» працює щодня за двома адресами: вул. Липинського, 3 і вул. Малопідвальна, 15. Також одяг можна здати в ТЦ Ocean Plaza в спеціальний контейнер на нульовому поверсі біля ескалатора поруч з магазинами Butlers і Watsons. Контактний телефон: (097) 996 27 14.

Don Гаманець

Це комісійний магазин в Києві, де надають перевагу брендовому одягу в хорошому стані. Якщо одяг продався, ви отримуєте гроші, якщо за 60 днів ніхто його так і не купить, ви отримаєте його назад. Одяг приймають лише при наявності посвідчення особи – тобто, візьміть з собою паспорт. Магазини знаходяться на вул. Срібнокільська, 22-а, вул. Велика Васильківська, 13/1. Контактні телефони: (050) 557 87 63, (096) 767 97 24.

Ретроком.ок

Ще один комісійний магазин на вул. Ахматової, 16 А, який охоче приймає брендовий одяг. Крім того, візьмуть сувеніри, статуетки, handmade-вироби і просто красиві речі. Магазин здійснює доставку товарів по всій Україні. 

Кураж Базар

Це головна київська барахолка, яка проходить раз на місяць на вул. Глушкова, 1. Ви можете стати одним з чотирьохсот продавців і продати непотрібні речі або ж знайти того, хто зробить це за вас. Продавати можна не тільки одяг, але і аксесуари, платівки, сувеніри та просто приємні дрібнички. Вся виручка йде на благодійність.

Віддам Продам | Подарую

Це найбільша українська онлайн-барахолка в Facebook з 200 тисячами підписників. Продавати можна все, що не заборонено правилами Facebook, зокрема, одяг. Правила продажу і деталі викладені на фейсбук-сторінці.

Міжнародний благодійний фонд хороших справ

Крім добрих справ тут також приймають одяг, який потім передадуть в малозабезпечені сім’ї. Пункт прийому на вул. Васильківська, 1, оф. 112. Працює щодня. Контактний телефон (044) 201 65 04.

Бокси на заправках «ОККО»

На деяких заправках встановлено спеціальні бокси, куди можна покласти будь-який одяг і взуття. Перелік заправок є на сайті ОККО.

Наші україночки самі розуміють, але все ж перекажемо прохання тих, хто приймає старі речі: приносьте те, що справді можна носити чи користуватися, – зовсім понищене взуття чи брудний одяг краще викинути або віддати на вторинну переробку.

До речі, знайшли українську альтернативу пластиковим судкам і плівці – ознайомтеся: Класна штука: вощені обгортки для продуктів.

Фото з відкритих джерел.